Witam Jestem poniżej win 10 i sw 2017. Próbuję zaprojektować szklany dach, którego forma zostanie wydrukowana w 3D. Wykonywałem szkice przewodników 2d i 3d. Stworzyłem plany i narysowałem pary na każdym z nich. Kiedy robię to z moim wygładzonym szefem, mam wadę, której nie mogę rozwiązać. Załączam zrzut ekranu i plik SW
Może prościej, podziel swój szkic 3 na 2 oddzielne szkice. Górna linia ma być widoczna w jednym szkicu, a dolna linia w drugim. A następnie w krzywych prowadzących wybierasz: swój szkic3D7 i 2 nowe szkice (uzyskane ze szkicu 3). I zwykle powinieneś uzyskać pożądany rezultat.
To ultra zakrzywiona część twojej linii prowadzącej, która sprawia, że się roisz. Jeśli chcesz zachować prostotę, robisz pierwszą część bez końca Następnie robisz kolejną grę, ale poprzez bossing, zaczynając od płaskiej powierzchni, czarne linie (w kierunku czerwonej strzałki) i z dwiema krzywymi prowadzącymi W ten sposób nie będziesz już normalnie mieć wady
W przeciwnym razie istnieje oczywiście metoda @opiep27 (którą pozdrawiam mimochodem)
Dzięki chłopaki, działa to poprzez podzielenie szkicu 3 na 2 szkice, zarówno powierzchniowe, jak i bryłowe. Poza tym wolę solidne, bo to pleśń, musi być pełna.
Z drugiej strony mam szkic 3D, który jest w kolorze żółtym, ponieważ pierwotnie użyłem linii konstrukcyjnej, aby uzyskać odpowiednią odległość od szkicu 3, który podzieliłem. Nie mogę naprawić tego szkicu, muszę go przerobić, czy jest inne rozwiązanie?
Osobiście nie widzę żadnych szkiców w błędzie... Wszystko jest niebieskie lub czarne.
Wracając do problemu wygładzania, możliwe jest inne rozwiązanie bez zmiany czegokolwiek w początkowych geometriach: użyj " Menedżera wyboru " (kliknij prawym przyciskiem myszy w obszarze graficznym), aby wybrać tylko niektóre elementy szkicu lub elementy złożone: segmenty różnych szkiców + krawędzie bryły... Może być używany do kilku funkcji generowania powierzchni i objętości.