Chciałbym podłączyć narożnik w rogu kawałka blachy, 2 fałdy mają promienie 50 mm, muszę dodać spawany narożnik, taki jak róg walizki , ale jestem w wersji 2016!! W jaki sposób postępujemy w celu
Aby móc "wytępić" ten narożnik, aby móc go ukształtować, a następnie zespawać go bez zbytniego luzu? Załączam dokument z podziękowaniami za odpowiedzi.
Przetestowałem funkcję cięcia, ale działa tylko na płasko. Ale wynik jest właściwy.
Testowałem też na kostce, dodając promień 50mm, a następnie przerobiłem ją na blachę, ale robi coś bardzo obrzydliwego, ale bliżej do naszych przyjaciół Zozo i Ac cobra.
@ p.bourgeto samo, że inna metoda rozłożona nie jest dobra. (prostokątne wycięcie, nie łuk)
Nowe badanie, wykonując 2 zagięcia, a następnie 1 płaszczyznę nachyloną pod kątem 45° + 2 kopie po 1 mm z każdej strony (niekoniecznie przydatne, jeśli po "przetłumaczeniu" w ekstruzji "przesuniętym od powierzchni")
1 wyciągnięcie warstwy do płaszczyzny tak samo dla 2. warstwy
Wynik jest czysty w wersji złożonej, ale rozkładanie ma wadę (logiczną), ale można ją naprawić na dxg/dxf przed przełączeniem na cięcie laserowe.
Wolę twoją metodę od mojej, ponieważ jest szybsza (ponieważ jest mniej skomplikowana do wdrożenia) i bardziej precyzyjna w kształcie dwóch krzywych cięcia.
Dobra wiadomość (również dla @marco-marc42): możliwe jest bardzo łatwe usunięcie zgłaszanej przez Ciebie małej wady, wykonując minimalne usuwanie materiału i mini wytłaczanie na polu cięcia. Przynajmniej płaski plan i cięcie laserowe będą poprawne (nawet jeśli widok 3D pozostanie nieco błędny, ale tak jak w MEP nie musisz tego kłaść tak!
Załączam plik ukończony w V 2019 roku ;-) Zmniejszyłem odstęp między płaszczyznami, które rysują przerwę między fałdami.
Tak więc wspólnie rozwiązaliśmy problem rysownika-projektanta, z drugiej strony folder będzie zmuszony do posiadania fazowanego Vé, w przeciwnym razie suchar nie będzie w stanie wykonać swoich fałd.
Dobry wieczór wszystkim i dziękuję wszystkim za przyjrzenie się mojemu problemowi
Chciałem dostać część fuz3D i inne, ale wszyscy jesteście w wyższej wersji niż moja, z drugiej strony chciałbym usunąć ten róg stopy
Powiemy kącik "piłka" lub "walizka", jest rozwiązanie, wiedząc, że jestem w wersji 2016, która nie radzi sobie z rogami walizki. Jeszcze raz dziękuję za cenną pomoc