Środkowy przycisk myszy i obrót widoku

Witam wszystkich i dziękuję za pomoc :)

Domyślnie, w solidWorks, po przytrzymaniu środkowego przycisku myszy, widok modelu jest obracany.

Jeśli w tym samym czasie nacisnę Control, mój widok zostanie przekierowany.

Czy istnieje sposób na odwrócenie tego ustawienia, tj.:

Przytrzymanie środkowego przycisku myszy = tłumaczenie

Przycisk myszy + sterujący = tłumaczenie

1 polubienie

Witam

Nie sądzę, żeby to było możliwe!

Potwierdzenie tutaj:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/configuration-souris-rotation-vue

"Nie ma dla tego ustawienia myszy w Solidworks."

5 polubień

Wiem, że nie jest to tanie, ale jeśli chcesz zaoszczędzić czas na tłumaczeniu widoków, istnieją bardzo praktyczne narzędzia, takie jak kontrolery 3D, takie jak Spacepilot.

2 polubienia

Witam i dziękuję za odpowiedzi.

Rzeczywiście, spodziewałem się odpowiedzi, myślę, że rzeczywiście nie ma rozwiązania...

Zamierzam spojrzeć za pomocą narzędzia pilota kosmicznego, którego nie znam.

Dziękuję bardzo :)

1 polubienie

Witam

Tak, rzeczywiście, w tej chwili nie jest to możliwe bez przejrzenia oprogramowania innych firm producentów myszy i odpowiedniego sprzętu.

Wybierając mysz ze średniej / wyższej półki z wieloma przyciskami i oprogramowaniem do dostosowywania (na przykład w firmie Logitech), istnieje sposób na przypisanie środkowego przycisku do innego przycisku. Może więc pozwolić ci obejść niektóre ograniczenia solidworks, nawet jeśli nie pozwala ci osiągnąć tego, czego chcesz (a cena jest znacznie bardziej przystępna niż pilot kosmiczny)

Tak, to jest rozwiązanie, do którego zastanawiam się zwrócić w logitech, myszy wydają się mieć dobry stosunek jakości do ceny.

Dziękujemy wszystkim za opinie.

:)