Witam, o ile się nie mylę, istnieje sposób na usunięcie adnotacji "szorstkiej" w konfiguracjach.
Jak to już robimy?
Proszę o to, aby nie było to zgodne z moją nomenklaturą w kolumnie konfiguracji.
Dziękuję
Witam, o ile się nie mylę, istnieje sposób na usunięcie adnotacji "szorstkiej" w konfiguracjach.
Jak to już robimy?
Proszę o to, aby nie było to zgodne z moją nomenklaturą w kolumnie konfiguracji.
Dziękuję
Witam
Myślę , że to zależy od szablonów plików. Jeśli zmodyfikujesz model, nie będziesz musiał zmieniać każdej konfiguracji.
W przeciwnym razie w przypadku dużej liczby części przejście przez rodzinę części (tworzenie, modyfikacja nazw, a następnie usuwanie) będzie przebiegać szybciej.
Witam
Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy konfigurację , a następnie właściwości i zmień ją na Opis, a następnie opcję BOM ==> nazwę konfiguracji zgodnie z tym, jak chcesz ją nazwać.
Manu 67 Myślałem, że twoja odpowiedź jest interesująca, ale to nie działa, nawet usuwając ją we właściwościach konfiguracji, sprawdzam i zamykam okno, ale po mojej nazwie konfiguracji zawsze następuje <zapas do obróbki>....
Witam
Czy naprawdę potrzebujesz, aby konfiguracje pojawiły się w Twojej nomenklaturze?
Jeśli nie, możesz zmienić opcje podczas tworzenia zestawienia komponentów:
Jeśli masz zaznaczoną opcję "użyj w nomenklaturze", wypróbuj ją, odznaczając ją. Wydaje mi się, że ta opcja dotyczy tylko opisu.
W przeciwnym razie, czy nie jest to błąd rekonstrukcyjny / uwzględniający zmiany?
3. opcja, wyślij dokument do walidacji z innego komputera...
Dziękuję za odpowiedzi, właśnie znalazłem...^^
Musisz przejść do Opcja\Opcja systemowa\Ogólne
check: "Wyłącz ciągi opisu dla dodatkowych konfiguracji konstrukcji spawanej"
... Nie jest łatwo znaleźć i nie zawsze są bardzo jasne opcje Solidworks.
Dziękuję nawet za pomoc.
Musisz przejść do Opcja\Opcja systemowa\Ogólne
check: "Wyłącz ciągi opisu dla dodatkowych konfiguracji konstrukcji spawanej"
Witam
Interesuje mnie temat, gdzie można znaleźć "Wyłącz ciągi opisu dodatkowych konfiguracji konstrukcji spawanych"?
Nie mam takiej możliwości! albo nie wyglądam dobrze...