Błąd wyświetlania zestawu przekroju

Cze wszystkim

Przez bardzo długi czas miałem dość irytujący błąd wyświetlania. Mam nadzieję, że z każdą nową wersją oprogramowania ten błąd zostanie naprawiony, ale nigdy tak nie jest.

W załączeniu znajdują się dwa obrazy, 
W nr 1 klikam na powierzchnię zespołu, zaznaczenie zmienia kolor na niebieski, wszystko jest w porządku.
W punkcie 2 wykonuję cięcie na moim zespole i klikam na tę samą powierzchnię, a tam zaznaczenie jest całkowicie przesunięte i odwrócone.
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem?
Jestem na SW 2018 sp5

Z góry dzięki!

bug.jpg

Nigdy nie miałem tego problemu.

Czy sprawdziłeś wersję sterownika karty graficznej?

Dziękuję za pomoc!

Próbowałem już różnych sterowników, różnych systemów operacyjnych i teraz jestem na bieżąco, ale nadal mam ten problem.

Mam również ten błąd na innych komputerach w moim BE, które mają tę samą kartę graficzną, ale na jednym z komputerów, który ma inną kartę graficzną, nie ma błędu!

Producent systemu: HP
Model systemu: Stacja robocza HP Z420
Producent karty: Korporacja NVIDIA
Szablon karty: NVIDIA Quadro K4000
Twój obecny sterownik: 411.63
Wyniki diagnostyki:  Twoja karta graficzna jest obsługiwana, a sterownik jest aktualny.

Czy robi to tylko na tym pliku?
tylko na tym kołnierzu?
Czy jest to rzeczywisty zespół (plik SLDASM), czy część z wstawionymi częściami?

Jaka jest konfiguracja stacji roboczej z kartą diff

lub to działa

Czy korzystasz z systemu Windows 10?

Mam ten problem na wielu zespołach, nie tylko na tym kołnierzu, i tak, są to prawdziwe zespoły, z prawdziwymi częściami (nie importowanymi).

Mój config:

HP Z420  z systemem Windows 10 (błąd występował również, gdy byłem pod Windows 7)

NVIDIA Quadro K4000

Aktualny sterownik: 411.63 (aktualny sterownik według Solidworks)

Są to komputery Axemble, więc logicznie dobrze zoptymalizowane pod kątem oprogramowania

Przepraszam, że źle odczytałem twoje pytanie,

Konfiguracja, która działa:

HP Z420  w systemie Windows 10 

Generacja NVIDIA Quadro Fermi

ze starym pilotem

Ok, ale moje pytanie brzmi

Jaka jest konfiguracja na stacji roboczej, na której pracuje?

Aby zobaczyć różnice w konfiguracji

Dziękuję

Witam

Czy po udzieleniu odpowiedzi na poprzednio zasugerowane leady przetestowałeś sterownik płytki głównej w witrynie SOLIDWORKS?

https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Pozdrowienia

2 polubienia

Czy próbowałeś skontaktować się z infolinią?

2 polubienia

Gt22 : Konfiguracja, która działa:

HP Z420  w systemie Windows 10 

Generacja NVIDIA Quadro Fermi

ze starym pilotem

JMSAVOYAT :

Tak, udało mi się pobrać sterownik na stronę Solidworks zgodnie z moją konfiguracją!

Jeszcze nie wypróbowałem infolinii! Zrobię to, jeśli nikt tutaj nie może mi pomóc :)

Witam

Mam ten sam problem, który został zauważony i zgłoszony przez przedstawiciela handlowego.

Jedyna odpowiedź, jaką otrzymałem, to to, że ostatecznie karta graficzna będzie za stara na SW 2018

Quadro K2000.

Spójrz na ten link 

https://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

dla SW 2018 i K 4000 brak certyfikowanego sterownika w win 10

1 kierowca w wygranej 7

@+ ;-)

1 polubienie

Właśnie przełączyłem się na SW2019 sp3, nadal ten błąd!

i tam config jest certyfikowany (patrz jpg)

config.jpg

co by oznaczało, że nie jest to problem z kartą graficzną i certyfikacją

wtedy, że teoretycznie wszystko jest certyfikowane i w porządku

a kto + jest przez post z kartą fermi i starym pickerem działa dobrze

Pytanie polega na tym, że na zdjęciu 2  kołnierz prawy to powtórzenie lub symetria lewego kołnierza

lub pasek pobrany z Twojej biblioteki

Jest to złożenie części lub trasowanie

@+

1 polubienie

Uzda nie jest wynikiem powtórzenia, ale rzeczywiście jest to eksponat biblioteczny (Pokój z rodzinami części)

Ale problem pojawia się również w przypadku "standardowych" części

Z drugiej strony, właśnie zauważyłem, że mój zestaw zawiera funkcje wykonane w asemblerze, a jeśli je wyłączę, nie ma już błędu (patrz jpg).

test2.jpg

Nigdy nie używam funkcji w zestawie (z wyjątkiem sytuacji, gdy nie zwracam uwagi) i często mam ten problem, więc powiedziałbym, że nie jest to związane z funkcjami zestawu.