Błąd wyświetlacza - rozwiązanie?

Witam

Korzystam z oprogramowania SW 2010 SP4.0

Mam problem w kilku złożeniach projektu (brak problemów w innych projektach), gdzie globalny zestaw pojawia się w wireframe/transparent, a następnie znika, gdy tylko poruszam myszą trochę za mocno, aby nie pojawić się ponownie.

Kiedy otwieram części zespołu, nie ma problemu, że je widzę. Kiedy otwieram złoża to zależy, niektóre działają bardzo dobrze, inne mają ten sam problem, ale niekoniecznie znikają, gdy poruszam myszką...  

Jeśli chodzi o sitodruk, mogę wykonać małe widoki (ale poufny projekt...)

Może to być trochę niejasne, nie wahaj się poprosić mnie o wyjaśnienie punktów...

Dziękuję za pomoc

Witam, czy jesteś na bieżąco z aktualizacjami sterowników karty graficznej??? Czy jest certyfikowany przez Solidworks???

Cdt

G.

Nie mogę znaleźć informacji, to ATI FirePro V8700 (FireGL). Aktualny sterownik.

Ale to tylko błędy w tym projekcie. Co nie jest niczym nadzwyczajnym w porównaniu z innymi...

Jaka jest marka twojego komputera??? Nie mam wrażenia, że Twoja karta graficzna jest certyfikowana przez Solid. 

Jeśli nie, czy próbowałeś obniżyć rozdzielczość swojego zestawu?

Edycja: zobacz to: http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Brak marki.

Komputer był tam na długo przede mną. Nie wiem, przez kogo był prowadzony .

Podany link dotyczy tylko Solidwokrs 2015 i nowszych. A mojej karty graficznej tam nie ma. Ale to dziwne, że ten błąd występuje tylko w tym projekcie...

W każdym razie, planowana jest wymiana komputerów we wrześniu (sprzedawanych w tym samym czasie, co licencja z 2017 roku przez Axemble). Ale w międzyczasie chciałbym znaleźć sposób na odzyskanie tego projektu.

Sprawdź, czy twoje części są rozwiązane i nie są rozjaśnione (nie wiem, czy w tamtym czasie istniała taka opcja), zobacz też, czy jesteś w trybie "złożonego montażu")

Więc wszystko jest dobrze rozwiązane. Z drugiej strony nie znam się na złożonym trybie montażu. Czy możemy to zobaczyć gdzie?

W sekcji "narzędzia".

Spróbuj też usunąć (szare) zestawy i ponownie je aktywować jeden po drugim, być może solid jest po prostu bardzo powolny, aby odbudować całość.

sans_titre.png

Uważam, że tryb jest złożony. To niczego nie zmienia

Czy mogę prosić o częściowe zdjęcie???

To jest częściowy obraz

FYI, ten sam problem występuje na stacji roboczej mojego kolegi (tylko dla tego projektu też)

capture1.jpg

Głupie pytanie, ale dobre; Czy kliknąłeś całość prawym przyciskiem myszy i zmieniłeś przezroczystość!? lub kliknij prawym przyciskiem myszy, aby wyświetlić obiekty.

A jeśli otworzysz części, które nie pojawiają się w złożeniu, czy zobaczysz je wyraźnie? A jeśli pokoje i całość są otwarte, to czy to coś zmienia???

Cdt

Masz rację, wracając do podstawowych manipulacji, ale niestety tak, już tego próbowałem. 

Próbuję wszystkich możliwości, ale tutaj... na stronie Solidworks znalazłem karty graficzne Firepro, ale nie w Ati tylko w AMD... i to nie V8700, ale V8800... ponadto potwierdzam, że nie mogłem wrócić poza SLD2015 i Windows 8.1...

Czy próbowałeś usunąć wszystkie składniki zespołu i ponownie je włączać jeden po drugim, aby zobaczyć, kiedy występuje problem???

W przeciwnym razie, ostatnia propozycja rozwiązania, wyślij zgłoszenie do pomocy technicznej...

Próbowałem tak. Każdy komponent, nawet jeśli jest jedynym, który nie został usunięty w złożeniu, jest przezroczysty. Jeśli go otworzę, wygląda dobrze.

Co więcej, wyświetlacz nie jest do końca przezroczysty (patrz załączony zrzut ekranu) lub mam różnicę, gdy ustawiam część przezroczystą.

capture2.jpg

Rzeczywiście, wyraźnie widać błąd wyświetlania, a nie przezroczystość części... Po otwarciu menedżera zadań wykonuj. są wysokie lub raczej niskie???

Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie. Komputer jest stary, czy był ostatnio czyszczony??? zdefragmentowany????

Jeśli masz PDM, zrobiłeś "pobierz najnowszą wersję"???

Nie mam różnicy w wydajności w menedżerze zadań, gdy jestem w tym projekcie, niż w innym

Tak, wszystko, co pozostaje, to wyczyścić komputer i/lub poprosić o pomoc pomoc wsparcie, co może zająć dużo czasu, zanim odpowie...  

przepraszam, że nie mogę ci lepiej pomóc...

G.

Ok, cóż, nic wielkiego. W każdym razie dziękuję. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie, nadal słucham.