Eksport błędów w formacie pdf

Witam

W ostateczności zwracam się do Was :-(

A więc mam duży problem z SW2019 i acrobatem

Przede wszystkim, oto moja konfiguracja sprzętowa/programowa:

-Rdzeń i9

-64 GB pamięci RAM

- Wygrana 10 64b

-Czytnik Acrobat DC V20.3072

-SW 2019 SP3

Cóż, oto fakty:

W zeszłym tygodniu byłem jeszcze w SW2017 i wszystko działało idealnie. Musiałem przełączyć się na wersję SP5 z 2019 roku, więc zrobiłem aktualizację. Rozumiem przez to, że nie zachowałem mojej wersji z 2017 roku.

A teraz zmartwienia:

- Nie można teraz zapisać jako pliku pdf, absolutnie nic się nie dzieje. Wydaje się, że komputer nie myśli i nie jest tworzony żaden plik. I to ani na części/złożeniu, ani na rysunku. Podczas rysowania okno z prośbą o podanie stron, które chcesz wybrać, nawet się nie pojawia.

- Nie ma również możliwości drukowania w formacie pdf za pomocą drukarki adobe pdf

Oto, co zostało zrobione:

Podczas aktualizacji miałem na swoim komputerze program Adobe Acrobat Pro v17, który pozwolił mi drukować bezpośrednio w formacie adobe pdf. Kiedy zacząłem pracować z tą nową instalacją SW2019SP5, od razu zauważyłem, że już nie działa. Moi koledzy i ja umieściliśmy to z tyłu Adobe Pro. Więc odinstalowałem go i zaktualizowałem wersję czytnika (V20), ale bez poprawy. Tym razem pomyślałem, że może to aktualizacja oprogramowania się zawiesiła. Więc całkowicie odinstalowałem oprogramowanie, zrobiłem czyszczenie rejestru, wyczyściłem zbędne repy w eksploratorze, a następnie ponownie zainstalowałem SW 2019 w wersji SP05. A tam jeszcze nic... ten sam problem. Podczas wyszukiwania w sieci dowiaduję się, że będzie niekompatybilność między programem acrobat a SW2019 z SP4. Postanawiam więc ponownie odinstalować, aby tym razem przeprowadzić migrację do SP3; zawsze tak samo z czyszczeniem rejestru itp. A potem zawsze ten sam pb.

Przyznam, że nie mam już pomysłów... i zaczyna rozpaczać :-(

Moi koledzy mają dokładnie taką samą konfigurację programową/sprzętową i absolutnie nie mają pb podczas tej migracji, co zrobili w tym samym czasie co ja.

Czy ktoś ma pomysł? Coś, co mógłbym kontrolować lub spróbować?

Z góry dziękuję.

Yann

Witam

Czy próbowałeś   zainstalować inny czytnik PDF?

I umieścić go jako domyślną aplikację.

Miałem ten sam problem co Ty w SW 2017 .

Cdlt powiedział:

1 polubienie

Witam

Tak, oczywiście, istnieje takie rozwiązanie i rzeczywiście, działa (pdf créator). Jednak "zapisz jako" jest z mojego punktu widzenia ciekawsze niż zwykły wydruk. Są podpisane, a przede wszystkim pozwala na generowanie plików PDF 3d...

Czy przeprowadziłeś jakieś dochodzenie, aby dowiedzieć się, skąd wzięło się to bp?

Dziękuję za odpowiedź.

Yann

Witam

Odinstalowałem Adobe za pomocą narzędzia za pomocą  Adobe Acrobat DC Cleaner

Zobacz Odinstalowywanie załącznika narzędzia.

I usuń niektóre krnąbrne klucze rejestru (bądź ostrożny, zła manipulacja może uszkodzić instalację systemu Windows).

Od 2017 r. klucze rejestru produktów musiały ulec zmianie. Muszą one zostać sprawdzone

Zobacz załącznik klucza rejestru

Yannicka

outil_desinstallation.docx
1 polubienie

Oto plik klucza rejestru, który może pozostać po odinstalowaniu

cle_de_registre_adobe.docx
1 polubienie

Witam

OK. Dziękuję.

Więc uważasz, że problem tkwi w programie acrobat ?

Myślałem, może niesłusznie, że SW samodzielnie generuje swoje pdfy. Ponieważ działało z 2017SP5 i bez zmian w akrobatyce, nie mogłem się pomylić z ...

Dziękuję

Yann

Witam ponownie,

Ja jestem w wersji Windows 10 1809, podczas gdy moi koledzy są w Win 10 1909.

Czy myślisz, że to może być powiązane?

CDLT powiedział:

Dobry wieczór wszystkim,

Wyniki wyścigu:

Po aktualizacji z systemu Windows 10 v1809 do v2004 nie ma już problemów. Mogę ponownie generować pliki pdf zarówno z rysunków, jak i z 3d (pdf3d). Istnieje więc niekompatybilność między SW2019 a Win10 v1909, przynajmniej jeśli chodzi o tworzenie plików PDF. To byłby problem VBA.

Dla tych, którzy napotkają ten sam problem, zacznij od stworzenia winvera , aby poznać swoją wersję systemu Windows.

Dziękuję YP69 za pomoc...

Yann

4 polubienia