Cze wszystkim
Napotykam błąd, który pojawił się w SolidWorks 2020.
Chcę zmienić wymiar, przechodząc do natychmiastowego trybu 3D/2D.
Klikam na szkic, aby wyświetlić wymiary szkicu i edytować go.
Jeśli wprowadzę twardy wymiar, na przykład wpiszę "150", wartość jest poprawnie wypełniona i wszystko jest w porządku.
Ale jeśli dodam na przykład "+20" do już obecnych kursów, to błądzi.
Oznacza to, że jeśli jest zapisany na przykład "130+20", SolidWorks wyświetla komunikat o błędzie.
Czy kiedykolwiek ci się to zdarzyło?
Jak mogę to naprawić?
Załączam zdjęcia.
Dziękuję.
Luke
2022-05-04_-_probleme_modification_cote_-_image_1.png2022-05-04_-_probleme_modification_cote_-_image_2.png
Witam
Myślę, że 2 sytuacje, dla których stworzyłeś pytanie, są takie same.
Niestety, chociaż czasami miałem ten problem w innych starszych wersjach, nie mam rozwiązania.
Zdarzało mi się to bardzo sporadycznie. Dla mnie było to bardziej związane ze sztuką niż z czymkolwiek innym.
A ty?
Wyobrażam sobie, że już dokonałeś manipulacji: wyłączenie oprogramowania, wyłączenie (a nie tylko ponowne uruchomienie) komputera, naprawa instalacji oprogramowania, wszystkie aktualizacje systemu Windows są wykonane (chyba że problem pojawił się właśnie po aktualizacji), użycie oprogramowania SP5?
Dziękuję za odpowiedź.
- Ponowne uruchomienie SolidWorks: ok
- Zatrzymanie/ponowne uruchomienie maszyny: ok
- SP5: ok
-
Jedyne, czego nie zrobiłem, to naprawiłem instalację SolidWorks. Zamierzam zapytać dział IT, aby sprawdził, czy jest możliwe, aby naprawili SolidWorks. Tylko administrator może to zrobić, a ja nie mam do tego uprawnień. Jak długo trwa naprawa SolidWorks? Jakie środki ostrożności powinienem podjąć po swojej stronie i po stronie działu IT?
Z mojej strony ten problem pojawił się, nie wiem dlaczego. Wszystko działało dobrze, aż do pewnego dnia. I od tego czasu jest ten sam problem. Trwa to już od kilku miesięcy. I to bez względu na to, jakie dzieło stworzę. Problem dotyczy teraz cały czas wszystkich części.
Jeśli chodzi o aktualizacje systemu Windows, to dział IT zarządza. Zapytam ich, czy są na bieżąco.
Naprawa SW trwa dość krótko, powiedziałbym, za pomocą chochli, że licząc godzinę. Nie należy podejmować żadnych specjalnych środków ostrożności, ewentualnie wykonaj kopię zapasową profilu (za pomocą rozruchu / narzędzi programowych / pomocy w skopiowaniu ustawień), ale zwykle naprawa nie przerywa ustawień.
To sprawia, że myślę, że może powinieneś po prostu zajrzeć do ścieżek oprogramowania (opcja systemowa / lokalizacja pliku), aby sprawdzić, czy nie ma uszkodzonej ścieżki.
Możesz także spróbować zresetować profil użytkownika, aby sprawdzić, czy błąd nadal występuje.
Jeśli błąd zniknie, jest to opcja.
Jeśli problem będzie się powtarzał, przywrócisz profil, który miałeś przed zresetowaniem.
Do resetu:
https://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/07/09/2015/reinitialiser_les_parametres_de_solidworks.pdf
1 polubienie