Błąd SW2016 w Win10 po przeniesieniu widoku

Cze wszystkim

Post o powtarzającym się błędzie na Sw 2016 SP1.0 pod Windows 10 bardzo pijany....

Chciałbym wiedzieć dla tych, którzy pracują na tej samej konfiguracji, jeśli masz ten sam problem z awarią oprogramowania:

Na rysunku, zmieniając ogólną skalę (poprzez prawy przycisk myszy>właściwości), a następnie chcąc przesunąć widok na płaszczyźnie (przytrzymanie lewego przycisku myszy i ruch myszą), SW zawiesza się, a następnie wywala ze słynnym komunikatem "SW musi się zamknąć... "

Krótko mówiąc, jest to błąd, który zdarza mi się kilka razy dziennie i gdy tylko pojawi się raz (na szczęście nie cały czas!) mogę ponownie uruchomić oprogramowanie i zrobić dokładnie to samo ponownie, a to gwarantowana awaria. Mam w tej chwili prosty trik, który polega na tym, aby zapisać dokument po zmianie skali, a następnie przesunąć swoje widoki...... Dość zaskakujący błąd, prawda???!!!

A Ty?

sans_titre.jpg

Witam

Nic dziwnego. Niestety, pierwsza wersja oprogramowania (cokolwiek to jest) jest często pełna błędów, co jest jednym z powodów, dla których lepiej jest poczekać trochę czasu, aż błędy zostaną naprawione, zanim użyje się go w produkcji. Ogólnie rzecz biorąc, to pierwsi użytkownicy (tacy jak Ty) są używani do debugowania tych "niestabilnych" wersji.

Ten problem musi zostać zgłoszony do SW, aby mógł go uwzględnić w przyszłych aktualizacjach.

2 polubienia

Po tym naprawdę chodzi o to, aby wiedzieć, czy jest to związane z SW / Windows, czy wewnętrzne z komputerem / konfiguracją / sterownikiem itp. Może inni ludzie mają ten sam problem. Przekażę informacje do integratora i za pośrednictwem okna dialogowego diagnostyki oprogramowania. :p

3 polubienia

Witam

FYI w dolnym pasku na rysunkach, masz teraz bezpośredni dostęp do ogólnej zmiany skali, nie musisz klikać prawym przyciskiem myszy / właściwości.

Wiem, że to nie rozwiązuje problemu, ale to tylko dzielenie się wskazówkami.

Nawiasem mówiąc, gdybyśmy stworzyli sekcję porad i wskazówek na Lynkoa, nie grupę, ale stronę poświęconą temu jak samouczki, ale bardziej w trybie "blogowym"...

@+

3 polubienia

Taka sama konfiguracja jak Ty (Windows 10 i sw2016 sp1) 

Nigdy tak nie było, ale przeglądam nowości: w prawym dolnym rogu, aby zmodyfikować skalę arkusza...

1 polubienie

Nawet nie widziałem! Czy to coś nowego?! Świetna rada!

Co do mojego problemu, kolega miał właśnie ten sam problem, więc wnioskuję, że nie pochodzi on z mojej stacji :p ale na pewno błąd SW.

Zamierzam użyć tej nowej sztuczki i sprawdzić, czy mam to samo.