Być może długo po rozwiązaniu problemu spotykam się z nowym.
Podsumowując sytuację:
Na innych arkuszach sporządzam posła do Parlamentu Europejskiego na walnym zgromadzeniu, a na innych arkuszach posła do Parlamentu Europejskiego podzespołów. Chciałbym umieścić podzespoły z numerami artykułów zgromadzenia ogólnego (1.1, jeśli jest to pierwsza część pierwszego podzespołu lub 3.8, jeśli jest to 8 część trzeciego podzespołu itd.). Więc udało mi się zrobić ten krok.
Teraz problem polega na tym, że część A można znaleźć w kilku podzespołach (na przykład w 2, 3 i 5). A kiedy przerzucam część A w podzespole 3, zamiast brać jej numer artykułu odpowiadający podzespołowi 3 (3.4), biorę pierwszy numer artykułu napotkany w nomenklaturze (2.6).
Jeśli spawasz mechanicznie, możesz wybrać właściwości z listy spawanych części, które zostaną wcześniej wypełnione, a tym samym numer części, który jest odpowiedni, w przeciwnym razie możesz przejść przez niestandardowe właściwości i wybrać właściwości części, patrz mój załączony obraz.
Witam, szczerze mówiąc nie rozumiem, masz ten sam kawałek dwa razy, po co umieszczać inny numer? Wręcz przeciwnie, uważam, że Solidworks wykonuje bańkę poprawnie!
Tak, ale mam tę samą część kilka razy, ale w różnych podzespołach.
Jest to przykład nomenklatury. (pierwsza cyfra to numer podzespołu)
Przeszkadza mi to, że na przykład, gdy bąbelkuję uzdę, zawsze ustawia mi się liczba 3,15 i że niezależnie od tego, czy jestem w montażu 3, 5 czy 6... Chciałbym zobaczyć kołnierz w zespole 3 numer 3.15, w zespole 5 numer 5.3, w zespole 6 numer 6.2 itd.
G. ma rację. Sztuka powinna mieć tylko unikalny numer.
W przeciwnym razie otwórz zespół, w którym znajduje się druga część (uważając, aby zamknąć zespół głowicy i wszystkie pozostałe), otwórz część i zapisz ją pod nową nazwą.
Alternatywnie, korzystając z domyślnych numerów elementów, można to również obsłużyć, wprowadzając zestawienie komponentów bezpośrednio do zespołu i zmieniając kolejność pozycji części