SW nie tworzy powiązania między bańką/odniesieniem złożonego ciała a bańką rozwiniętego ciała! Nawet w ramach tej samej planszy! Więc to normalne, że nie możesz się odnaleźć! :/
Jeśli chcesz, aby bąbelek był spójny, musisz ręcznie zmodyfikować bąbelek na rozłożonym, a może spróbować wskazać właściwość ciała woluminu.
Rzeczywiście, ten sam efekt na SW13. Pomimo zaznaczenia tej opcji, na rysunku zespołu, podczas wstawiania rozwiniętej podpowiedzi, w dymku wyświetlany jest symbol (*)! :/
Wstaw notatkę (Wstaw/Adnotacja/Notatka) na rozłożeniu i zamiast wpisywać tekst, kliknij na dymek już na miejscu wskazujący złożoną część. pojawia się w notatce! Link będzie dynamiczny, więc nie ma ryzyka błędu.
Reprezentacja będzie nieco inna niż w klasycznej bańce, ale spełni swoje zadanie!
Mam 2 widoki na pokój, jeden ISO i jeden rozłożony (mam około 10 sztuk i konfigurację dla każdego).
Celem jest sprawdzenie, czy rozłożony odpowiada widokowi ISO (który ma bąbelek). Bo jeśli pomylę się z konfiguracją na rozłożonym, a nie odpowiada ona widokowi ISO, to nie zadziała.
"Nie mam listy spawanych części, ale zestawienie materiałów montażowych!"
Wnioskuję, że wywołałeś plik sldasm na rysunku. Z drugiej strony mówisz o widokach ISO, jak je stworzyłeś?
W przeciwnym razie +1 za pomysł Benoit.LF, aby wyświetlić nazwę konfiguracji w notatce, nawet jeśli oznacza to umieszczenie tych notatek na warstwie, która będzie ukryta po wydrukowaniu.
Miałem ten sam problem z gwiazdą, która pojawia się w mojej bańce zamiast numeru części.
Najwyraźniej ta gwiazdka jest wyświetlana, gdy konfiguracja widoku nie zgadza się z konfiguracją, która jest w nomenklaturze.
Aby wyświetlić numer części, należy zaznaczyć w zakładce powiązanej z BOM pole: "wyświetl z tym samym numerem artykułu" - "wyświetl pod jednym artykułem wszystkie konfiguracje tej samej części"
Nie wiem, czy to może rozwiązać twoje problemy, ale dla mnie zadziałało.