Bąbelek na części

Witam wszystkich,

Mam jeszcze pytanie...!

Nazewnictwo czerpię ze zgromadzenia. Obok tego zespołu mam szczegółowe widoki części, które składają się na ten zespół.

Gdy strzelam strzałkami (bąbelkami) na podzespole, to bez obaw mam numer odpowiadający części w nomenklaturze. Z drugiej strony, na moich szczegółowych widokach nie mogę uzyskać liczb, bańka pozostaje w "1".

Dziękuję i życzę miłego dnia ;)

Czy przed wstawieniem dymka do szczegółu zmieniasz skalę szczegółu, czy pozostawiasz ją jako domyślną?

Wiem, że kiedy wstawiam automatyczne bąbelki na widok, którego skalę wcześniej zmodyfikowałem, bąbelki nie podążają za nimi.

W celu wykonania należy:

- Wstaw widok do domyślnej skali

- wstawić nomenklaturę

- Włóż bąbelki

- Aby doprowadzić widok do żądanej skali.

1 polubienie

@Bart, czy nie ma też tej właściwości bąbelków, gdzie w widoku nazywamy tylko jeden element? A jeśli widok szczegółowy jest częścią widoku "bąbelkowego", być może jest blokowany.

We właściwościach widoku (kliknięcie prawym przyciskiem myszy / właściwość) widok musi być połączony z Twoją nomenklaturą

Znajduje się w lewym dolnym rogu okna.

Masz znacznik wyboru do linkowania i menu rozwijane, aby wybrać nomenklaturę.

Odbywa się to dla każdego widoku rysunku.

4 polubienia

Czy na pewno są to widoki detali montażu, czyli szkła powiększającego?

Czy nie jest to nowy widok podzbioru lub części?

Wielkie dzięki!

nomenclature.jpg
2 polubienia

Ogólnie rzecz biorąc, widoki łączą się automatycznie, jeśli zestawienie komponentów jest już obecne (ale nie zawsze).

Jeśli widok został utworzony przed zestawieniem komponentów, połączenia muszą być zazwyczaj wykonane ręcznie.

Przyzwyczaiłem się do sprawdzania tej opcji dla każdego widoku na początku mojej bańki.

1 polubienie

To miłe.

Z drugiej strony starałem się wybrać kilka widoków i aktywować opcję, ponieważ używam nazwanych widoków (configs) zmienia to konfigurację wszystkich widoków, aby tego uniknąć. 

Aby przejść szybko: w najlepszym przypadku kliknij prawym przyciskiem myszy + P.

Tak, stosuje te same właściwości do wszystkich wybranych elementów.