elektryczny biegnący za wylotem butli

Cze wszystkim

Przeglądając forum, obejrzałem ten tutorial, który można znaleźć pod adresem https://youtu.be/Uej5ZJQk-XA

Próbowałem zrozumieć, w jaki sposób autorowi udało się zniekształcić swój szkic elektrycznego, którego jeden koniec jest nieruchomy, a drugi biegnie za wylotem cylindra.

Niestety nie mogę tego zrobić i nie widzę, jak udało mu się osiągnąć to sprzężenie i odkształcenie.

W związku z tym jestem zainteresowany wszelkimi informacjami lub innymi, które pozwolą mi udzielić odpowiedzi na moje pytanie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Dobry wieczór

Wydaje się to trochę logiczne, ograniczył swój szkic żebrami, co go zamraża, ale jest również ograniczony do powierzchni cylindra, gdzie jest 20 mm i nie ma ograniczenia kątowego (gdzie są  110 i 85), więc kąt może się swobodnie poruszać, gdy cylinder się porusza. Ta część musiała zostać utworzona w zespole.

Dziękuję za odpowiedź. Niestety, gdy próbuję ponowić manipulację, jeśli ustawię wiązanie Punkt końcowy współliniowy z końcem pręta cylindra, blokuje to wszelkie przemieszczenia.
To jest to, na czym utknąłem.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc

assemblage1.jpg

Zrób podzespół swojego zespołu, a następnie uczyń go elastycznym i tam normalnie powinien działać.

1 polubienie

Rzeczywiście, chciałem, aby montaż był elastyczny, ale nie mogę, ponieważ pudełko pozostaje rozpaczliwie wyszarzone i nie rozumiem powodu.
Pozwalam sobie dołączyć do pliku .RAR załączone 3 części tego montażu, abyś mógł mi w końcu powiedzieć, gdzie i co zrobić, aby rozwiązać mój problem.
Z góry dziękuję za tę pomoc.

cable_mobile.rar

Należy utworzyć podzespół w zespole, aby uczynić go elastycznym , a następnie ponownie wykonać szkic. Zobacz załączony plik. Z drugiej strony musisz wykonać CTRL-Q, aby elektryczny się zaktualizował. A w filmie jest to również animacja, która została stworzona.

cable_mobile_ac_cobra.zip
1 polubienie

Bardzo dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Postaram się zrozumieć subtelności twojego rozwiązania.
Pozdrowienia.