Ukrywanie wyświetlania wątku w instalacji instalacji według makra

Witam

Aby zautomatyzować czyszczenie płaszczyzny w celu wykonania dxf, szukam makra, które umożliwiłoby ukrycie wszystkich reprezentacji gwintu na płaszczyźnie, a także wszystkich wymiarów. (do cytatów nagrałem makro, ale nie zawsze działa)

Następnie, dzięki integracji, automatycznie zamieniłbym mapę bazową na pustą mapę bazową i dzięki temu mógłbym zautomatyzować przekształcanie mojego pliku dxf w partie.

Dla Twojej informacji, jeśli nie korzystam z funkcji zapisanej części w dxf, to dlatego, że w przypadku stali nierdzewnej muszę wybrać powierzchnię mojego wycięcia zgodnie z plastikowym zabezpieczeniem.

Jeśli ktoś ma pomysł, aby ukryć te słynne reprezentacje wątków, jestem za tym.

Dziękuję

Witam

Oto makro, które może wymagać dostosowania, a które robi to samo:

https://forum.solidworks.com/servlet/JiveServlet/download/220903-67734/DXF-Laser.swp.zip

Źródło: https://forum.solidworks.com/thread/43458

Szukając znaleźliśmy z kolegą, że wystarczyło przejść do opcji dokumentu i ukryć reprezentację gwintowania)

Oto makro dla zainteresowanych

Dim swApp As Object

Przyciemnij część jako obiekt
Dim boolstatus As Boolean
Dim longstatus As Long, longwarnings As Long

Sub main()

Ustaw swApp = _
Aplikacja.SldWorks

Ustaw część = swApp.ActiveDoc
boolstatus = Part.Extension.SelectByID2("Arkusz1", "ARKUSZ", 0, 0, 0, Fałsz, 0, Nic, 0)
Part.EditTemplate (Szablon części)
Part.EditSketch
Part.ClearSelection2 Prawda
boolstatus = Part.Extension.SketchBoxSelect("-0.022056", "0.310342", "0.000000", "0.226194", "-0.007816", "0.000000")
Part.EditDelete (Część.EdytujUsuń
Part.EditSheet (Arkusz edycji)
Part.EditSketch
boolstatus = Part.Extension.SetUserPreferenceToggle(swUserPreferenceToggle_e.swDisplayCosmeticThreads, 0, Fałsz)
boolstatus = Part.Extension.SetUserPreferenceToggle(swUserPreferenceToggle_e.swDisplayFeatureDimensions, 0, Fałsz)
boolstatus = Part.Extension.SetUserPreferenceToggle(swUserPreferenceToggle_e.swDisplayReferenceDimensions, 0, Fałsz)
Koniec subwoofera

1 polubienie

Czy można umieścić makro w pliku tekstowym?

Ponieważ niektóre wiersze są zbyt długie i pojawiają się z "... " na końcu.