Ukrywanie/pokazywanie ciał na planie - Wybór niemożliwy?

Witam

Często używam opcji Ukryte/Pokaż ciało dla moich ujęć, aby usunąć zbędne elementy.

A tutaj, na rysunku, który stworzyłem jakiś czas temu, w żaden sposób nie mogę wybrać ciała, aby je ukryć lub pokazać!!

Na pewno jest to nieruchomość lub coś w tym stylu, ale nie da się znaleźć problemu...

Ktoś mi pomoże?

Witam

Powinieneś użyć konfiguracji.

Jeśli chcesz ukryć obiekty, istnieje kilka możliwych metod, ta do przejścia przez drzewo w MEP będzie miała połączenie z drzewem w 3D, więc to, co jest ukryte, będzie ukryte we wszystkich widokach MEP.

Możesz ukryć ciała bezpośrednio, zaznaczając je w widoku (kliknij prawym przyciskiem myszy --> ukryj...), ale przewijanie do tyłu (w moim przypadku po przeżyciu) można wykonać tylko za pomocą ctrl + Z, więc jeśli zwymiarujesz cały pokój i będziesz musiał wrócić, powodzenia.

Najlepiej jest użyć konfiguracji do pokazania ukrywających się ciał.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź.

Ale skłaniam się ku innemu rozwiązaniu... Jestem pewien, że jest to opcja lub coś innego, co nie jest aktywne...

Zapomniałem zastrzec, że jest to rysunek zespołu i że chcę ukryć bryły części.

Witam

Czy próbowałeś wybrać  ciało z drzewa?

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Nie, nie mogę wybrać obiektu za pomocą drzewa .....

To naprawdę dziwne, bo na innej obudowie o tym samym projekcie mogę robić, co chcę....

Witam 

Czy kiedykolwiek ponownie uruchomiłeś Solidworks lub swoją stację??? Może to tylko błąd...

1 polubienie

Propozycja OBI WAN nie działa???

cacher_via_arbre_de_construction.jpg
1 polubienie

Problem rozwiązany!

W rezultacie przerobiłem rysunek (strata czasu jest mniejsza w porównaniu z szukaniem problemu)