Obecnie pracuję nad dość ciężkim montażem, komputer ma problemy z zarządzaniem i opóźnienia. Otwieram więc mój zespół w trybie "Zarządzaj dużymi projektami ". Jest trochę lepszy pod względem płynności, ale to nadal nie to.
Zauważyłem, że w tym trybie oprogramowanie modeluje wszystkie, a jest ich bardzo dużo.
Więc moje pytanie jest następujące : czy można ukryć wszystkie w tym trybie ? Tylko po to, aby rozjaśnić obliczenia wykonywane przez komputer (wiem, że jest inny tryb, w którym oprogramowanie ukrywa je automatycznie, ale w tym trybie komputer pozostaje w tyle znacznie bardziej).
Można to również zrobić za pomocą makra, pod warunkiem, że są automatycznie rozpoznawane (na przykład określona nazwa pliku lub właściwość niestandardowa Toolbox lub ustawione na 1).
Link, który o tym mówi: https://forum.solidworks.com/thread/80095
W przeciwnym razie w przypadku dużych projektów można użyć SpeedPak, który ładuje zespoły tylko graficznie, jeśli jest dobrze używany, jest bardzo wydajny, ale konfiguracja zajmuje trochę czasu (ale ile minut traci się za każdym razem, gdy zespół jest przebudowywany ???);
Czy nie byłoby problemu z pojemnością karty graficznej? lub pamięci RAM na komputerze, ponieważ komponent w stanie "usunięty" nie powoduje już uszkodzenia wyświetlacza
Otwieramy 15 000 ASM PRT bez żadnych problemów z płynnością (i prosimy użytkowników, aby nie wkładali żadnych, chyba że muszą sprawdzić przejścia lub zakupione, a nie w wózkach)
z drugiej strony zauważyłem (i potwierdziłem to na mojej infolinii), że speedpack nie działa dobrze na dużych ASM (awarie w domu na ASM 7000 PRT)