Biorąc pod uwagę obrazy i odbicia @OBI_WAN trudno będzie zmieścić się w urządzeniu takim jak to, które proponujesz. Ale jest ładny.
Nie zapominaj, że dla każdej rolki istnieje niezależna regulacja i że rolki są przewymiarowane, jeśli dobrze pamiętam.
@m_blt
Tak, jest to ścieżka, którą zbadaliśmy, ale mamy ten sam problem, nie można w razie potrzeby ingerować w łożysko pedału steru kierunku.
@Le_Bidule tak, z Twoją pomocą wyraźnie wykazaliśmy, że rolki są prawidłowo zwymiarowane, co nie wyjaśnia pęknięcia. Są one losowe w czasie, mogą trwać od kilku godzin do kilku miesięcy.
Cześć @OBI_WAN
Wygląda jak ekran budowlany, prawda?
Twoje pęknięcia są z pewnością związane z wstrząsami.
Jak 3 lub 4 tony gruzu, który znika od razu, podczas gdy powinien powoli spadać.
Jeśli zasilanie nie może stanowić problemu, może różne kamienie/przeszkody, które od czasu do czasu wślizgują się między koronę a rolkę, → dynamicznie podnosisz cały ekran (i nie zwymiarowałeś walca kruszącego).
Jeśli pb pochodzi stamtąd, a nie chcesz/nie możesz chronić swojej korony + rolki (gigantyczna osłona na zewnątrz korony), być może będziesz musiał mieć 2 rolki w kontakcie, ale zamontowane na sprężynach (aby móc wytrzymać przejście przeszkody bez łamania wszystkiego). To dość mocno komplikuje projekt, ale jeśli postoje są częste (i drogie z powodu strat operacyjnych), może to być warte swojej ceny.
I/lub wibracje i inne rezonanse (odpowiedź harmoniczna).
10-15 lat temu aplikowałem do firmy zajmującej się sprzedażą (a więc zakładaniem) sortowni.
Biorąc pod uwagę moją wiedzę na temat oprogramowania i to, co zostało mi przedstawione, odszedłem w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej: spędzając dni na zarządzaniu zakłóceniami, eksportowaniu maszyn, które nie były aktualne w różnych formatach (kłopotliwe 3D, które nie było odciążone przez podwykonawcę i dlatego musiałem dużo przerabiać lub gorzej 2D, aby przerysować każdą wersję), awarie i powolność SW w obliczu złożoności rzeczy...
Wolałem zachować zdrowie psychiczne i zrezygnować z pracy.
Jeśli nie nazywasz się Renault/PSA, aby móc zmusić cały łańcuch do pracy za pomocą jednego oprogramowania, to jest to naprawdę ciężka praca (chociaż teraz musiała się poprawić, ponieważ nie może być już wielu ludzi pracujących w 2D).