Cze wszystkim
Chcę zapisać zrzut ekranu w SolidWorks z dobrą rozdzielczością końcową. Celem jest pokazanie tych obrazów w salonie. Próbowałem formatów JPEG i TIFF. Czy masz inne formaty, które możesz mi zasugerować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Cze wszystkim
Chcę zapisać zrzut ekranu w SolidWorks z dobrą rozdzielczością końcową. Celem jest pokazanie tych obrazów w salonie. Próbowałem formatów JPEG i TIFF. Czy masz inne formaty, które możesz mi zasugerować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
PDF? Ogólnie rzecz biorąc, jest bardzo dobra jakość!
Czy widziałeś, że kiedy robisz "zapisz jako", a następnie "jpeg", masz pole opcji , które pozwala zwiększyć jakość.
To jest na pokaz prezentacyjny, raczej zaproponuję Ci w edrawingze, jak możesz manipulować przed klientami, jeśli jest jakieś wyjaśnienie do zrobienia :)
Z mojej strony to są co nadal robię bo o wiele bardziej dosadne :)
Lub jeśli chcesz pójść dalej, przejdź bezpośrednio przez przeglądarkę zdjęć, aby uzyskać jakość, tak jakby to był kawałek faktycznie skończony :)
Czy sprawdziłeś ustawienia eksportu jpg (dostępne za pomocą przycisku "opcje" po wykonaniu opcji "zapisz jako"
Jak wszyscy już stwierdzili, należy zająć się opcjami eksportu.
Kliknij pole Opcje obok opcji Zapisz.
Ustaw jakość na maksimum. Ale z drugiej strony obraz może mieć do 15 MB lub więcej.
Lub inaczej, mniej praktyczne, print screen, otwarta farba, wklejanie, zaznaczanie kwadratu, kopiowanie, nowe, wklejanie, zapisywanie. =)
Rzeczywiście, widziałem już i ustawiłem opcję w zapisie jak dla JPEG, ale najwyraźniej nie wystarcza mojemu szefowi. Pomysł z plikiem PDF wydaje mi się całkiem niezły, właśnie sprawdziłem.
W każdym razie dziękuję wszystkim.
Miłego dnia.
Witam
Używam ZW3D, ( www.zw3d.fr/ ), kiedy chcę zrobić zrzuty ekranu, biorę screenpresso (szybkie i proste, masz mały tekst otpion, strzałki ...
Linki: www.screenpresso.com/pl/
Witaj 2014alexandrep,
Jakiej rozdzielczości możemy oczekiwać od screenpresso w porównaniu do przechwytywania HD za pomocą PhotoView 360 od SolidWorks?
Jeśli chcesz być w tej jakości renderingu 3D lub fotorealistycznego, musisz użyć ZW3D z Keyshot, który jest bardzo dobrym oprogramowaniem do renderowania kreacji pod ZW3D lub nawet Solidworks. ponieważ działa z oboma
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, zobacz ten link, może działać samodzielnie lub jako wtyczka: http://www.zw3d.fr/
Zajrzyj do "Inne"
Doskonały dzień