Zrzut ekranu w SolidWorks

Cze wszystkim

Chcę zapisać zrzut ekranu w SolidWorks z dobrą rozdzielczością końcową. Celem jest pokazanie tych obrazów w salonie. Próbowałem formatów JPEG i TIFF. Czy masz inne formaty, które możesz mi zasugerować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

PDF? Ogólnie rzecz biorąc, jest bardzo dobra jakość!

3 polubienia

Czy widziałeś, że kiedy robisz "zapisz jako", a następnie "jpeg", masz pole opcji , które pozwala zwiększyć jakość.

options-jpeg_solidworks.png
6 polubień

To jest na pokaz prezentacyjny, raczej zaproponuję Ci w edrawingze, jak możesz manipulować przed klientami, jeśli jest jakieś wyjaśnienie do zrobienia :)

Z mojej strony to są co nadal robię bo o wiele bardziej dosadne :)

Lub jeśli chcesz pójść dalej, przejdź bezpośrednio przez przeglądarkę zdjęć, aby uzyskać jakość, tak jakby to był kawałek faktycznie skończony :)

3 polubienia

Czy sprawdziłeś ustawienia eksportu jpg (dostępne za pomocą przycisku "opcje" po wykonaniu opcji "zapisz jako"

presse-papiers-2.jpg
4 polubienia

Jak wszyscy już stwierdzili, należy zająć się opcjami eksportu.

Kliknij pole Opcje obok opcji Zapisz.

Ustaw jakość na maksimum. Ale z drugiej strony obraz może mieć do 15 MB lub więcej.

1 polubienie

Lub inaczej, mniej praktyczne, print screen, otwarta farba, wklejanie, zaznaczanie kwadratu, kopiowanie, nowe, wklejanie, zapisywanie. =)

2 polubienia

Rzeczywiście, widziałem już i ustawiłem opcję w zapisie jak dla JPEG, ale najwyraźniej nie wystarcza mojemu szefowi. Pomysł z plikiem PDF wydaje mi się całkiem niezły, właśnie sprawdziłem.

W każdym razie dziękuję wszystkim.

Miłego dnia.

1 polubienie

Witam

Używam ZW3D,  ( www.zw3d.fr ), kiedy chcę zrobić zrzuty ekranu, biorę screenpresso (szybkie i proste, masz mały tekst otpion, strzałki ...

Linki: www.screenpresso.com/pl/ 

1 polubienie

Witaj 2014alexandrep,

Jakiej rozdzielczości możemy oczekiwać od screenpresso w porównaniu do przechwytywania HD za pomocą PhotoView 360 od SolidWorks?

Witaj sebastien.thiroloix,

Jeśli chcesz być w tej jakości renderingu 3D lub fotorealistycznego, musisz użyć ZW3D z Keyshot, który jest bardzo dobrym oprogramowaniem do renderowania kreacji pod ZW3D lub nawet Solidworks. ponieważ działa z oboma

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, zobacz ten link, może działać samodzielnie lub jako wtyczka: http://www.zw3d.fr/

Zajrzyj do "Inne"

Doskonały dzień

1 polubienie