Mały problem:
Wykonuję dużo konstrukcji spawanych i podczas rysowania zazwyczaj wykonuję arkusz planu szczegółowego. Zaczynam więc od wstawienia mojej części wielobryłowej na pierwszym arkuszu, a następnie tworzę listę spawanych części z bąbelkiem na częściach. W poniższych arkuszach wstawiam wymagane ciała, aby je uszczegółowić. Na razie postępuję w następujący sposób:
Tworzę plan dla każdej bryły, wymiaruję go i kieruję bańkę na widok, a także notatkę, która odnosi się do właściwości danego ciała (Opis, numer części).
Chciałbym, aby ta informacja mogła być automatycznie wstawiana do tabelki rysunkowej, gdy wstawiam te treści do moich arkuszy.
Czy masz rozwiązanie?
Z góry dziękuję.
Witam
Informacje, które masz w swojej bańce, zwykle pochodzą z nomenklatury; Jeśli dwukrotnie klikniesz na tekst z tą informacją w nomenklaturze i klikniesz prawym przyciskiem myszy i wybierzesz, wydaje mi się, że "edytuj tekst" będziesz miał link do wstawienia w swoim kartridżu. Po osiągnięciu sukcesu konieczne będzie zapisanie modelu planu.
Działa to, jeśli dołączysz tę adnotację do żądanej treści. To co bym chciał to dodać tę właściwość listy wlutowanych części w kartridżu i to, że wkładając korpus do blachy sam się wypełnia.
Szybkie wykonanie: Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy / właściwość na arkuszu, a pojawi się pole wskazujące widok, który powinien być używany jako odniesienie
Wiem, że działa to bardzo dobrze, gdy robisz najpierw plan zespołu części z nomenklaturą, a następnie folio z częściami tego zespołu. Z drugiej strony możesz pobrać tylko właściwości osobiste i nazwisko, numer pozycji z listy lub ilości, które mi się wydaje. Co więcej, w moim przypadku to raczej dla części wielobryłowych byłbym zainteresowany posiadaniem właściwości listy części przyspawanych we wkładce.
1 polubienie
Czy znalazłeś rozwiązanie? Zadaję sobie te same pytania:)