Karta Karta danych PDM @/Default nie jest automatycznie wypełniana

Witam

Mam problem z PDM między moją zakładką @, która automatycznie wypełnia się zmiennymi Liczba, indeks, data itp., a domyślną zakładką 3D i tym samym dla arkusza 1 2D   z tymi samymi zmiennymi, ale która pozostaje pusta niezależnie od stanu zapisywania lub archiwizowania pliku.

Czy masz pomysł, dlaczego jak? 

1 polubienie

Witam

Czy ustawienie karty danych "Aktualizuj wszystkie konfiguracje" jest zaznaczone w polach, które powinny być propagowane na różnych kartach?

Z pamięci, aby się rozprzestrzeniał, musisz również zmienić pole typu listy rozwijanej lub przynajmniej wykonać akcję na mapie, aby się rozprzestrzeniło.

Witam, Tak we wskaźnikach mam oczywiście wszystkie zaktualizowane zmienne do sprawdzenia, a w partii z drugiej strony wymieniłem domyślne, które nie jest na wszystkich zmiennych, ale nawet w tym przypadku wszystkie pola reagują identycznie

W tym przypadku nie widzę. Może powinieneś zgłosić pytanie na infolinię, myślę, że będzie łatwiej, chyba że ktoś miał do czynienia z tym samym problemem.

Witam

Mam ten sam problem,

Jest to najbardziej oczywiste na rysunkach, gdzie tylko @ config i pierwszy utworzony arkusz mają wypełnione wartości, wszystkie inne arkusze są puste.

Nie znalazłem rozwiązania.

Na kartach danych:
- Aby upewnić się, że pole nie zostanie opróżnione podczas kopiowania i wklejania pliku, dodaliśmy opcję "Zastępuje domyślne" specjalną wartością "nazwa pliku" bez rozszerzenia.

Problem w punkcie początkowym jest związany z pustym polem

- Jeśli chodzi o pole z konkatenacją (nazwa pliku AA), jesteśmy zmuszeni do przejścia przez akcję Dispatch. Dodano linię do kasy i linię do archiwizacji, aby zautomatyzować zadanie

- Wyodrębnij plik %PathToSelectedFile%
- Zarchiwizuj plik %PathToSelectedFile%

Teraz nie musisz rozpakowywać swoich plików. Jeśli jednak jeden z plików zostanie wyewidencjonowany, zmiana nie zostanie zastosowana, a funkcja Wyślij zwróci komunikat o błędzie.

datacard.png