Napotykam problem podczas tworzenia pracy. Zawsze określam materiał tego za pomocą SolidWorks w drzewie po lewej stronie. Zwykle, dzięki zarządzaniu EPDM, właściwość ta powinna znajdować się w karcie właściwości części. Nie jest tak jednak w tym przypadku, chyba że przed zapisaniem mojej części kliknę na jej właściwości w Solidworks... Przyznam, że nie bardzo rozumiem, macie jakieś pomysły?
Kilka dróg: Załóżmy, że zmienna materiałowa to "Materiał"
Właściwość Materiał elementu musi być równa: "SW-Material@*NAZWA CZĘŚCI*. SLDPRT"
Jeśli chcesz, aby ta zmienna została przeniesiona do mapy danych, potrzebujesz pola wywołującego zmienną "Materiał"
Na koniec ustawienie zmiennej "Material" musi być powiązane z blokiem CustomProperty i odczytać/wstrzyknąć zmienną "Material" dla plików rozszerzeń sldprt.
Ale jeśli zapiszę część bez uprzedniego kliknięcia właściwości, moja mapa właściwości epdm nie uwzględni jej...
To jest ten problem, którego nie rozumiem, od momentu, gdy przechodzę do zobaczenia właściwości części w SolidWorks pokazuje mi ją automatycznie na mapie właściwości epdm, jeśli tego nie zrobię, pozostaje w "nieokreślonych materiałach"...
Miałem już ten problem z plikami utworzonymi przed implementacją PDM, czy dotyczy to tylko tych plików, czy dotyczy to również nowych? Jeśli to dla wszystkich plików, których nie widzę!
Witam Czy właściwość "Materiał" jest również obecna na karcie "Specyficzne dla konfiguracji" szablonu dokumentu w Solidworks? Jeśli nie, czy możesz spróbować, umieszczając go również w tej zakładce? FYI, powinieneś być w stanie umieścić "SW-Material" bez "@*PART NAME*. SLDPRT", który znajduje się poniżej, patrz przykład poniżej: