Domyślna kaseta wynalazcy

Witam

Przychodzę do ciebie z szybkim pytaniem.

Używam programu Inventor 2010 do tworzenia moich planów.

Zrobiłem kartridż, którego używam za każdym razem, ale nie mogę go przypisać jako domyślnego.

W rzeczywistości za każdym razem, gdy chcę go użyć, muszę otworzyć plan w miejscu, w którym jest już używany, skopiować go i na koniec umieścić z powrotem w moim nowym planie.

Działa dobrze, ale za każdym razem tracę czas...

Podczas edycji kasety program Inventor mnie, czy chcę zapisać kasetę domyślną. Klikam tak, ale kiedy ponownie uruchamiam program Inventor, mój wkład znika nawet wtedy...

Jeśli ktoś zna rozwiązanie, jestem za tym! Może trzeba zapisać kartusz w specjalnym folderze lub aktywować opcję w preferencjach naprawdę nie wiem, jeszcze nic nie znalazłem :(

Z góry dziękuję i życzę miłego dnia!

Witam

Kasetę należy zapisać bezpośrednio jako szablon.

Oznacza to, że tworzysz plik *.idw ze swoją tabelką rysunkową, a następnie przechodzisz do ikony "I", przechodzisz do Zapisz jako, a następnie wybierasz "zapisz mój szablon jako".

Dzięki temu będziesz mieć swój szablon dla każdego rysunku, który zamierzasz utworzyć.

PS: Nie zapomnij zaktualizować i wyczyścić w zakładce zarządzaj. Następnie musisz zamknąć program Inventor i uruchomić go ponownie!

Miłego dnia!

1 polubienie

Witam

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zapisanie swojego planu, na którym ta tabelka rysunkowa pojawia się jako szablon w "zapisz jako", a następnie "zapisz kopię jako szablon".

Miłego dnia

Nie dostałem żadnego lepszego lol, rozwiązanie jest podane.

Pozdrowienia

Bastien

Witam

Innym rozwiązaniem jest otwarcie pliku z szablonem jako szablonu, następnie pliku szablonu idw, a następnie po prostu skopiowanie zasobów rysunkowych pierwszego do drugiego.

W ten sposób przy każdym otwarciu będziesz mieć dostęp do nowego wkładu.

Z mojej strony, ponieważ jest nas kilkoro, którzy pracują z wynalazcą, mamy kilka kartridży zapisanych w zasobach rysunkowych (kartridż dla BE - kaseta dla Metody itp.).

Pozdrowienia.

Witam, naprawdę nie rozumiem,

Zapisałem kartridż jako szablon, ale kiedy otwieram nowy plan, nadal mam do wyświetlenia tylko kasetę ISO i nadal muszę ponownie załadować mój osobisty kartridż ...

Zrobiłem aktualizację i zrestartowałem oprogramowanie, ale nic do zrobienia...

Nic nie powiedziałem, znalazłem go, umieszcza się w nowym oknie dokumentu, jest idealny, bardzo dziękuję za wskazówkę!