Przychodzę do państwa z pytaniem, które często się pojawia, ale na które nie znalazłem odpowiedzi.
Chcę utworzyć nową mapę bazową z automatycznym wypełnianiem kartusza każdego z arkuszy rysunku.
Już kilka lat temu przeprowadziłem tę operację, ale nie pamiętam, co robić! (niezbyt intuicyjne podejście...)
Mam więc model części z niestandardowymi właściwościami. Jednak w modelu rysunku nie mogę wskazać adnotacji do moich niestandardowych właściwości części.
Myślę, że wystarczy wstawić do rysunku jedną z części, która ma niestandardowe właściwości, a następnie uzyskać dostęp do tych właściwości za pomocą polecenia "połączone z właściwością"
Wydaje mi się, jak mówi Vspamens, że musisz przede wszystkim wstawić swój kawałek do swojego rysunku, w przeciwnym razie jak twój nowy plan może mieć powiązanie z nieokreśloną częścią. Z drugiej strony możesz tworzyć niestandardowe właściwości dla rysunku, którego rozszerzeniem jest .drwprp, podczas gdy dla części jest to .prtprp.
@a.leblanc: Nie, oprogramowanie nie musi mieć pliku, aby powiązać właściwość. Pola będą puste w szablonie, a w przypadku edycji mapy bazowej bez połączonego modelu 3D, pola pojawią się w adnotacji w postaci zwykłego tekstu ($PRPSHEET:{xxx}).