Przerwa w widoku izometrycznym

Witam

Aby skłonić mnie do szyfrowania sieci kanałów, w pośpiechu stworzyłem rysunki, to znaczy, że zamiast robić kilka widoków moich sieci, bardzo szczegółowych, umieszczam je w rzucie izometrycznym i cytuję bezpośrednio na nich, aby mój dostawca miał oszacowanie długości, które musi obliczyć i aby mógł zobaczyć, która głowica do mojej sieci.
Mój problem polega na tym, że gdy chcę wstawić przerwę, cóż, elementy nie podążają za sobą, pozostają na tej samej "wysokości". Czy istnieje rozwiązanie, które rozwiąże ten problem?

Obraz CF

Dziękuję, Cdt,

Joss

cassure_vue_iso.png

Witam

Mam ten sam problem z niektórymi moimi widokami iso.

To, co robię, to robię przerwę, a następnie umieszczam tak mało miejsca, jak to możliwe.

Ale hej, to nadal majsterkowanie... ^^

Mam jedną... Wstawiasz kolejną przerwę prostopadłą do pierwszej, którą dostosujesz, aby uzyskać spójną wizualizację.

Poza tym robię raczej klasyczne utwory (Twarz, Góra, Lewo) i łączę przerwy (aby nie było przerwy między widokami).

2 polubienia

W przeciwnym razie musisz przyciąć wzrok zgodnie z załącznikiem.

Dla mnie to najlepsze rozwiązanie =)

rogner.png

Wygląda to tak =)

Następnie wystarczy ustawić żądaną przestrzeń na szkicu

rogner_2.png

@Bart, przycinanie nie zmniejsza wizualnie długości części jak przerwa? Nie? :)

@Benoit zmniejszenie odstępu między przerwami do minimum nie zmienia ich wysokościomierza, a szkoda, niewiele zmienia :(.
I nie uważam za zbyt interesujące (na moim poziomie) tworzenie kilku widoków, byłoby to stratą dużo czasu, gdy tak naprawdę chodzi o przybliżoną długość, którą muszę ocenić moje sieci...

@Bart, jeśli chodzi o  kadrowanie, jeśli zmniejszę przestrzeń w moim szkicu, nie zbliży to do siebie dwóch części mojej części, podczas gdy zrobiłem przerwę, aby zmniejszyć moją część i uniknąć umieszczania siebie w 1/75 zamiast 1/50.

Dlaczego nie zrobić sobie przerwy na główne widoki?

Zobacz ten link

http://help.solidworks.com/2011/french/SolidWorks/sldworks/LegacyHelp/Sldworks/drawings/Section_View.htm

@+

1 polubienie

Mam problem z wyrażaniem siebie. :/

W widoku ISO z podziałem pionowym dodaje się podział poziomy. Wizualnie będziesz mógł dogonić poziom.

Spójrz na moje zdjęcie tuby

1 Pełny widok

2 Przerwa pionowa

3 Dodawanie: Przerwa pozioma na górze przerwy pionowej

Wygląda na to, że to jest to, czego chcesz.

screenshot465.jpg
1 polubienie

Rzeczywiście, w tej chwili suszę... ^^

@gt22, link prowadzi do widoków sekcji, nie bardzo widzę związek z moim problemem w tym co przeczytałem :-/ (może źle przeczytałem??).

@Benoit więc kilka problemów w pańskiej propozycji: po pierwsze, cokolwiek zrobię, jeśli zrobię dwie przerwy, jeśli zmienię interwał jednej z przerw, automatycznie druga przyjmie ten sam interwał, co oznacza, że nigdy nie jestem wyrównany. A potem nie mogę robić przerw w poziomie, ponieważ moja sieć jest przecięta ze wszystkich stron (patrz zdjęcie)

cassure_horizontale.png
1 polubienie

O tak, patrząc szerzej, lepiej rozumiem twoje obawy!

Tam nie widzę szybkiego rozwiązania :/

Przepraszam

Oto link do linii wybicia

http://help.solidworks.com/2011/french/SolidWorks/sldworks/LegacyHelp/Sldworks/drawings/HIDD_DVE_BREAK_VIEW.htm?id=af41de78b3a4496695ee7d1a485d5431#Pg0

2 polubienia

Ustawianie pełnego widoku ISO

Dodawanie przerwy

Wykonaj naciśnięcie CTRL+P

Wyjmij nożyczki i rolkę taśmy, zbierz je razem

I skanuj :p

Solidworks Practice ^^

2 polubienia

Nieźle uderzenie nożyczek, waham się, czy udzielić Ci lepszej odpowiedzi;D

@gt22, haa tak, nie byłoby źle, ale mam inny problem, widok, który umieszczam na moim rysunku, jest widokiem, który pozwala mi zobaczyć maksymalną liczbę elementów mojej sieci, a zatem jest to widok iso, ale "Widok w toku" i dlatego nie mam widoku nadrzędnego:(

Po długich poszukiwaniach nie ma rozwiązania, pomoc Solidworks i innych forów nie daje :(

Zhakuj pomysł Barta: zrób 2 przycięte widoki i wyrównaj je (mniej więcej)

1 polubienie

Witam, wracam do tego wpisu bo miałem ten sam problem.

Nie wiem, czy to komuś może pomóc. Ale oto rozwiązanie, które stosuję, aby zrobić przerwy w moich widokach izometrycznych lub innych niż 2D na moich rysunkach.

1)  Nie wykonuję przerwania za pomocą narzędzia "przerwania" na rysunku (w przeciwnym razie 2 elementy nie są wyrównane),  ale tworzę przerwę na części w 3d (lub na złożeniu) za pomocą opcji "Widok przerwania modelu" (menu Wstaw)

Wybieram przestrzeń wyrwania, przesuwając 2 płaszczyzny wyrwania

2) Przeprowadzam walidację, część jest dzielona, co powoduje utworzenie nowej konfiguracji części w drzewie ConfigurationManager

3) Wstawiam ten widok do rysunku, Wstawiam widok bieżącego modelu (lub innego) I klikam prawym przyciskiem myszy na widok, właściwość i zaznaczam "Pokaż w stanie rozstrzelonym lub uszkodzonym modelu".

A oto jak to wygląda:

Jeśli może to komuś pomóc, ułatwia mi to rysowanie, ponieważ pracuję z dość długimi profilami metalowymi, a podzielony widok w trybie izometrycznym (lub lekko stronniczym) jest wyraźniejszy dla klientów.

PS Używam SW2016 sp3, nie wiem czy poprzednie wersje mają tę funkcję

Cdt

Anthony