Aby skłonić mnie do szyfrowania sieci kanałów, w pośpiechu stworzyłem rysunki, to znaczy, że zamiast robić kilka widoków moich sieci, bardzo szczegółowych, umieszczam je w rzucie izometrycznym i cytuję bezpośrednio na nich, aby mój dostawca miał oszacowanie długości, które musi obliczyć i aby mógł zobaczyć, która głowica do mojej sieci. Mój problem polega na tym, że gdy chcę wstawić przerwę, cóż, elementy nie podążają za sobą, pozostają na tej samej "wysokości". Czy istnieje rozwiązanie, które rozwiąże ten problem?
@Benoit zmniejszenie odstępu między przerwami do minimum nie zmienia ich wysokościomierza, a szkoda, niewiele zmienia :(. I nie uważam za zbyt interesujące (na moim poziomie) tworzenie kilku widoków, byłoby to stratą dużo czasu, gdy tak naprawdę chodzi o przybliżoną długość, którą muszę ocenić moje sieci...
@Bart, jeśli chodzi o kadrowanie, jeśli zmniejszę przestrzeń w moim szkicu, nie zbliży to do siebie dwóch części mojej części, podczas gdy zrobiłem przerwę, aby zmniejszyć moją część i uniknąć umieszczania siebie w 1/75 zamiast 1/50.
@gt22, link prowadzi do widoków sekcji, nie bardzo widzę związek z moim problemem w tym co przeczytałem :-/ (może źle przeczytałem??).
@Benoit więc kilka problemów w pańskiej propozycji: po pierwsze, cokolwiek zrobię, jeśli zrobię dwie przerwy, jeśli zmienię interwał jednej z przerw, automatycznie druga przyjmie ten sam interwał, co oznacza, że nigdy nie jestem wyrównany. A potem nie mogę robić przerw w poziomie, ponieważ moja sieć jest przecięta ze wszystkich stron (patrz zdjęcie)
Nieźle uderzenie nożyczek, waham się, czy udzielić Ci lepszej odpowiedzi;D
@gt22, haa tak, nie byłoby źle, ale mam inny problem, widok, który umieszczam na moim rysunku, jest widokiem, który pozwala mi zobaczyć maksymalną liczbę elementów mojej sieci, a zatem jest to widok iso, ale "Widok w toku" i dlatego nie mam widoku nadrzędnego:(
Witam, wracam do tego wpisu bo miałem ten sam problem.
Nie wiem, czy to komuś może pomóc. Ale oto rozwiązanie, które stosuję, aby zrobić przerwy w moich widokach izometrycznych lub innych niż 2D na moich rysunkach.
1) Nie wykonuję przerwania za pomocą narzędzia "przerwania" na rysunku (w przeciwnym razie 2 elementy nie są wyrównane), ale tworzę przerwę na części w 3d (lub na złożeniu) za pomocą opcji "Widok przerwania modelu" (menu Wstaw)
2) Przeprowadzam walidację, część jest dzielona, co powoduje utworzenie nowej konfiguracji części w drzewie ConfigurationManager
3) Wstawiam ten widok do rysunku, Wstawiam widok bieżącego modelu (lub innego) I klikam prawym przyciskiem myszy na widok, właściwość i zaznaczam "Pokaż w stanie rozstrzelonym lub uszkodzonym modelu".
A oto jak to wygląda:
Jeśli może to komuś pomóc, ułatwia mi to rysowanie, ponieważ pracuję z dość długimi profilami metalowymi, a podzielony widok w trybie izometrycznym (lub lekko stronniczym) jest wyraźniejszy dla klientów.
PS Używam SW2016 sp3, nie wiem czy poprzednie wersje mają tę funkcję