Muszę stworzyć mały produkt (perkolator typu Bialleti).
Aby to zrobić, najpierw stworzyłem nową część "szkicu", w której zaprojektowałem szkic "szkicu" mojego obiektu, od którego odrzucę wszystkie inne moje części. W ten sposób unikam pętli aktualizacji i mogę tworzyć parametry, za pomocą których mogę zmieniać swoje wymiary.
Muszę zmienić wymiar jednej z moich części w passnat za pomocą tego utworzonego przeze mnie parametru, jednak jeśli szkic zmienia się dobrze, część 3d nie zmienia się, nawet podczas dokonywania aktualizacji. To pierwszy raz, kiedy spotykam się z tym problemem. Czy zapomniałem kogoś zaznaczyć,
Czy masz konkretną część do swojego szkicu "szkieletu", a następnie inne części, które opierają się na niej w Twoim zespole?
W takim przypadku, jeśli w zespole polegasz bezpośrednio na szkicu szkieletu z innej części, Catia skopiuje oryginalne elementy szkicu szkieletu jako niepowiązany wynik w nowej części. Tak więc powiązania nie istnieją, a jeśli zmodyfikujesz swój szkielet, inne części się nie zmienią.
Musisz skopiować i wkleić swój szkic szkieletu z linkiem do innych części i polegać na tych kopiach, które zmienią się dzięki utworzonemu linkowi.