Witam
Jako nowy użytkownik oprogramowania Catia staram się wykonać rysunek, najlepiej z boku, "złożonego" kształtu utworzonego na powierzchni. Nawet jeśli stworzyłem hybrydę na projekcie części, nie udało mi się jej wstawić do układu warsztatu "rysunkowego"
Dziękuję za pomoc, slts.
Witam
Twój problem polega na tym, że nie możesz wybrać ściany w części, aby określić ją jako "widok z przodu" na rysunku?
Czy próbowałeś wybrać plan?
Próbowałem, tak, ale to nie działa.
Moje ostatnie próby to:
Dodaj grubość do pliku CATshape, a następnie zapisz go jako plik .model i ustaw go jako "Rysunek". Ale moje pliki nie są "połączone", więc cały manip. zmusić cię do ponownego uruchomienia młyna.
A poprzez zintegrowanie CatSHAPE z produktem i sporządzenie planu tego produktu?
Nie mam modułu, nie mogę przetestować...
Edit: Mam moduł: Testuję
Czy możesz przesłać mi swój plik?
Udało mi się, wybierając linię + punkt
W załączeniu znajduje się plik
Dzięki za pomoc
Przepraszamy, ale oto właściwy plik.
Slts (Slts)
exo_9_poignee_test. kształt kota
Witam
Może głupie pytania, ale hej...
- Dlaczego warto tworzyć pliki . Catshape, a nie w .catpart?
- Jeśli uda Ci się zagęścić lub wypełnić swój kształt, co stoi na przeszkodzie, aby od razu przejść do rysowania i konieczności stworzenia .modelu?
Ponadto tryb hybrydowy zwykle pozwala na umieszczenie elementów "2D" (punkty, linie, powierzchnie, ...) w bryle części z 3D, zamiast rozdzielania ich w zestawie geometrycznym, ale nie wpływa na rysunek a priori.
Dobry wieczór
Jutro spróbuję ponownie.
W trybie hybrydowym udało mi się wyprowadzić ".catpart", ale aby wykonać rysowanie, kiedy próbuję "kliknąć " na mapie "części", nie działa... Mogę utworzyć widok izometryczny, ale nie więcej. Nie wspominając już o filiżance.
Ale mam tylko kilka dni praktyki i trochę trudno mi przetrawić brak automatyzmu w tym oprogramowaniu.
Slts (Slts)
Witam
W której wersji jest twój 2nd file? Nie mogę go otworzyć w V5 R19...
W przeciwnym razie spróbuj utworzyć 3 kropki na powierzchni, a następnie wybierz je, aby określić orientację widoku. Ale nie sądzę, żeby to mogło pomóc w zrobieniu cięcia...
Witam
Ten. CATShape są plikami reprezentacji?
Jeśli dostanę konstrukcję historyczną w CATPart nie ma PB dla rysunku.

Zrezygnowałem z pomysłu współpracy z Catią...
1 polubienie