Witam
Chcę utworzyć profil "rowka" na konturze części utworzonej na powierzchni. W tym celu potrzebuję krzywej prowadzącej.
Nie mogę znaleźć narzędzia do przekształcenia konturu, który nie należy do płaszczyzny, ponieważ został utworzony na powierzchni, aby użyć go jako krzywej prowadzącej.
Czy masz rozwiązanie? Narzędzie "krzywa" w module "Generative Shape Design" prosi mnie o zdefiniowanie wszystkich punktów, przez które przejdzie moja krzywa, ale nie przechodzi dokładnie na wszystkich moich krawędziach... Chciałbym po prostu przekształcić moje krawędzie w krzywe...
Dziękuję za pomoc.
Witam
Jaką masz licencję na Catia?
Nie jestem pewien, czy rozumiem twoją prośbę, ale jeśli dobrze zrozumiałem, wystarczy wyciągnąć krawędzie profilu, aby je wykorzystać i zmontować. Może być konieczne wygładzenie.
Czy miałbyś możliwość wysłania zrzutu ekranu z zaznaczonymi krzywymi, które chcesz przekształcić w krzywą prowadzącą?
1 polubienie
Witam
Świetnie, właśnie rozwiązałeś moją prośbę!! Pracowałem 4 lata na Pro E i nie mam odpowiedniego refleksu... Próbowałem przerysować krzywą z moich krawędzi.
Prawdę mówiąc, musiałem wydobyć swoje kości, aby je złożyć. Kiedy nie szukasz we właściwym miejscu...
Dziękuję za pomoc
Z niecierpliwością czekamy na :)