Witam
Szukam pracy, która ułatwiłaby mi życie na CATIA.
Mam surowy fragment związany z jego planem. Chciałbym stworzyć jego obrobioną wersję z tej surowej części i skojarzyć ją z jej obrobionym rysunkiem.
Moim celem jest, aby te dwie części były połączone, to znaczy, że jeśli modyfikuję mój obrabiany przedmiot, po prostu muszę zaktualizować obrabianą część, aby pokazać modyfikację.
Czy zrozumiałeś i czy możesz zaspokoić moją potrzebę? Dla tych, którzy wiedzą, szukam funkcji "dziedziczenia scalania" w PTC CREO Parametric.
Dziękuję za pomoc
Witam
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest ustawienie opcji
Sprawdź link

W kolorze pomarańczowym niesie to za sobą m.in. bezpieczeństwo polegające na tym, że nie tworzy linku innego niż na publikacjach
Nie jest to obowiązkowe, ale jeśli jest zaznaczone, musisz opublikować element do skopiowania / wklejenia w wyniku z linkiem.
Po zakończeniu po prostu skopiuj ciało części, a następnie w nowym CATPart kliknij prawym przyciskiem myszy na korzeń wykresu (żółte koło zębate) wklej specjalnie / w wyniku z linkiem.
Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na utworzoną treść / Obiekt Body.../zmień główny korpus
Cześć Franck.
Jasna, precyzyjna i dokładna odpowiedź.
Bardzo dziękuję za pomoc, sztuczkę kopiuj/wklej, której nie miałem na Catii.