CATIA V5: Problem z aktualizacją widoków w katalogu części

Witaj, podczas tworzenia katalogu za pomocą CATIA V5 widoki różnych części, które składają się na katalog, nie są aktualizowane. Wszystkie są reprezentowane przez obraz konfiguracji aktywnej podczas zapisywania pliku części. W porównaniu z załączonym plikiem pdf, powinienem dostać moje klocki lego, jak na rysunku 88, ale dostaję je wszystkie jak na rysunku 87 (obraz domyślnej konfiguracji podczas zapisywania).

Z góry dziękuję za pomoc.

catalogue_2014.pdf

Witam

Myślę, że musimy zmienić opcję podglądu na "Dokument odniesienia"

Zobacz tutaj: http://goo.gl/Mg2YL3

Witam 

Myślę, że PB pochodzi z kroku na rysunku 85

Opcja pliku zewnętrznego jest włączona

Link wskazuje na Catpart

i prosimy o przechowywanie katalogu.

Ponów operację bez wczytywania podglądu zewnętrznego (domyślnie)

1 polubienie

Ponownie

Nie, to powinno działać nawet w ten sposób.

Wolę załadować bardziej ogólny obraz dla prognozy rodzinnej, ale właśnie zrobiłem test, nie ma to wpływu na te przypadki (rozwiązane).

Czy następujące opcje zostały zmienione w momencie tworzenia?

1 polubienie

Jeśli rozwiązałeś rodzinę (utworzenie wszystkich plików catia), właśnie zauważyłem, że w podglądzie jest trwałość, ale tymczasowa.

Wystarczy dwukrotnie kliknąć rozdział, a następnie ponownie kliknąć rodzinę.

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ale żadna z nich nie działa.

Próbowałem wszystkiego. Najgorsze jest to, że działa idealnie na komputerze z CATIA V5R19-sp2, ale nie działa już z innym komputerem z CATIA V5R19-sp9.

Nie wiem, skąd to może się wziąć. Jeśli ktoś z Was chce spróbować, załączam do tej wiadomości plik zip zawierający pliki CATIA klocków lego, a także tabelę konfiguracyjną.

Miłego dnia.

André Montéra

lego.zip

Witam.

Brak PB w V5-6 R2012.

Najprostszym sposobem na ponowną instalację V5R19SP2 sprawdzenie, czy rozwiązuje problem PB na stacji.