Cze wszystkim
Czy ktoś będzie wiedział, jak utworzyć skrót klawiaturowy do ukrywania/pokazywania wiązań w złożeniu? Korzystam z Catia V5 R19
Z góry dziękuję
Cze wszystkim
Czy ktoś będzie wiedział, jak utworzyć skrót klawiaturowy do ukrywania/pokazywania wiązań w złożeniu? Korzystam z Catia V5 R19
Z góry dziękuję
Witam
Oto film instruktażowy dotyczący tworzenia skrótów w CATIA:
https://www.youtube.com/watch?v=vLrjFZ2Yd40
Dzięki za link, wypróbowałem tę technikę, ale to, co chcę zrobić, to utworzyć skrót do ukrywania/pokazywania ograniczeń złożenia. Z wyjątkiem okna dostosowywania, w którym wyświetlane są wszystkie zamówienia, to konkretne polecenie nie istnieje. Pomyślałem więc, że powinniśmy utworzyć makro, a następnie utworzyć skrót klawiaturowy dla tego makra. Ale nie wiem, czy to dobry tor
Witam
Rzeczywiście, polecenie złożone z typu wyboru "wiązania zespołu" / Ukryj / Pokaż nie istnieje w CATIA.
Jednym z rozwiązań jest opracowanie makra.
Alternatywne rozwiązanie:
Przypisz funkcję Ukryj/Pokaż do F2.
Dodaj polecenie "Wiązania komponentu" do nowego lub istniejącego paska narzędzi.
Wskazujemy myszką żądany element, następnie ikonę polecenia "Wiązania komponentu", a następnie F2.
(Powoduje to ukrycie lub pokazanie ograniczeń wybranego obiektu w zależności od stanu bazy ukrywania/pokazywania F2).
Witam, nie możesz korzystać ze skrótów, z drugiej strony masz dwa rozwiązania: albo wyświetlasz ukryj w folderze wiązań, albo masz jako skrót Ctrl + F lub ikonę Twin i w tej ikonie w warsztacie bierzesz wiązanie Projekt zespołu i wpisz i tam możesz wybrać wszystkie swoje ograniczenia i je ukryć