Możliwe jest automatyczne konstruowanie spawanych elementów powiązanych z każdym z elementów szkicu. Uzupełniłem moduł do zamiany splajnów na łuki dodając procedurę, która pozwala na wygenerowanie tych spawanych elementów.
Słabe strony: Zgadzam się z @sbadenis, automatyczny podział podmiotów na grupy to prawdziwy ból głowy. Oferowany przeze mnie moduł na to nie pozwala. W związku z tym generuje tyle elementów spawanych, ile jest elementów szkicu, wszystkie o tym samym profilu. Stąd duża liczba ciał, które obciążają traktowanie utworu...
Prowadzi to do pytania, jak zarządzać modelem:
co najmniej poprzez podzielenie go na kilka podstawowych szkiców, z których każdy odpowiada profilowi przekroju;
A dlaczego nie podzielić go na kilka części, zgrupowanych razem w całość: lewy lew, prawy lew, centralne słońce, dolny pas...
Dołączona jest wersja 2 modułu wykonywalnego, która ma być testowana bez moderacji. Pozdrowienia. AppliBiArc_2.zip (1,9 MB)
Trudno jest stwierdzić, gdzie leży problem na podstawie tego jednego komunikatu. Niesamowita jest liczba łuków na odcinek splajnu, która wydaje się wynosić 3, podczas gdy wartość powinna być parzysta. Ani podziałka, ani skojarzone z nią pole wprowadzania nie powinny pozwalać na wyświetlenie wartości nieparzystej...
Albo istnieje okrężna droga, aby się tam dostać, albo podstawowy szkic ma nieprzewidzianą osobliwość. Czy możesz mi go wysłać w celu bardziej dogłębnej analizy?