Środek masy części zespołu

Witam

W zespole chcę mieć środek masy części podzespołu.

Niemożliwe, zawsze pokazuje mi środek masy całego dokumentu.

Jak to zrobić?

Dziękuję.

Klasa A+

Czy środek masy został utworzony w podzespole?

W takim przypadku należy usunąć środek masy zespołu ogólnego i powinien być widoczny tylko środek masy podzespołu.

Mick

Witam.

Wybierasz tę część podzbioru. Następnie przechodzisz do "Oceń", "własność masowa".. I oto masz to, twój zindywidualizowany środek masy.

5 polubień

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Postaram się wyrazić to jaśniej.

W złożeniu muszę wybrać tylko kilka części i wyświetlić środek masy, aby następnie móc pobrać pozycje w odniesieniu do niektórych ścian w celu obliczenia momentów zginających itp.

Próbowałem stworzyć "wirtualne" podzespoły, ale tworzy to środek masy dokumentu, a nie środek masy "zważonych" części.

Czy masz jakieś inne tropy?

Dziękuję.

Klasa A+

Dlaczego nie zrobisz konfiguracji swoich podzespołów, w których usuniesz pozostałe części, a następnie przełączysz się na właściwą konfigurację w ogólnym asm i dokonasz pomiaru między swoimi ścianami a środkiem masy?

1 polubienie

Witam

Znalazłem rozwiązanie, które mi odpowiada...

Tworzę wirtualne podzbiory, następnie otwieram  je i tworzę w nich swój środek masy, więc mój środek masy jest ustawiony względem tego dokumentu.

Jeśli, tak jak w moim przypadku, na 3-osiowej suwnicy, potrzebuję środka masy w stosunku do różnych prowadzeń. Tworzę tyle wirtualnych podzbiorów, z których każdy ma swój środek masy.

Potem po prostu muszę wrócić na walne zgromadzenie, zrobić pomiary, z dobrym przeglądem, a następnie rozłożyć moje różne podzespoły, jeśli już ich nie potrzebuję.

Do tego stopnia, mając nadzieję, że wszystko będzie jasne.

Klasa A+

Patrz wyżej

Nadal nie rozumiem, dlaczego nie przestawiasz się na "masową własność". Masz swoją odległość w X, Y i Z. Następnie musisz tylko obliczyć między swoim odniesieniem a początkiem. Ale nagle nie ma potrzeby tworzenia większej liczby podzespołów i zwiększania masy zespołu.

Wreszcie, jeśli dostaniesz to, czego chcesz, to jest to najważniejsza rzecz ;). Dziękujemy za opinię!