Witam wszystkich,
Mam bardzo proste pytanie, chciałbym wskazać środek tych 2 otworów, abym mógł je ocenić.
Ktoś ma pomysł, aby zrobić to dobrze? (bez wykonywania szkicu "ręcznie")?
Dziękuję bardzo! Życzę Ci miłego dnia.
Witam wszystkich,
Mam bardzo proste pytanie, chciałbym wskazać środek tych 2 otworów, abym mógł je ocenić.
Ktoś ma pomysł, aby zrobić to dobrze? (bez wykonywania szkicu "ręcznie")?
Dziękuję bardzo! Życzę Ci miłego dnia.
w sprawie posła do Parlamentu Europejskiego? W adnotacji znajduje się oś centrowania.
Tak, ale tym razem szukam środka 2 osi.
Mały obrazek dla lepszego zrozumienia, są poniedziałki...
Szukam tej oceny.
Nie, niestety, ocena musi koniecznie przylegać do podmiotu.
Podczas ustawiania punktów w funkcji "Pomoc w wierceniu" wystarczy utworzyć linię konstrukcyjną łączącą 2 punkty, a następnie dla wymiaru należy wybrać środkowy punkt linii.
Pozdrowienia
Lub, jeśli boisz się utraty "linku" za pomocą szkicu w mep, możesz również stworzyć plan w swoim 3D i przejść na bok od planu
Nie wiem, jak zrobiłeś swoje. Ale chodzi o to, aby narysować linię między twoimi dwoma środkami, aby umieścić punkt na środku tej linii.
Wtedy "widzisz szkice" i sprawiasz, że są one widoczne. Wybierasz swój punkt, plan hortogonalny i równoleżnik do utworzenia planu.
Ale rozwiązanie jmsavoyat pozostaje najprostsze, jakie znajduję
W przeciwnym razie na rysunku narysuj linię konstrukcyjną, a następnie wybierz tę linię i 2 okręgi otworów. Tam zostanie ci zaoferowana relacja symetrii między tymi 3 bytami, a twoja linia będzie idealnie wyśrodkowana.
Ale czy otwory są wyśrodkowane na płycie czy przesunięte? środek 2 otworów, jeśli znajduje się w środku elementu, nie zauważamy go --- = bok = ----