Mała ankieta tutaj, aby dowiedzieć się, kto z was przeszedł certyfikaty solidworks? Jeśli tak, to który? (CSWA, CSQP...) I czy to ci coś przyniosło?!
Jednocześnie, kto korzysta z "myCADlearning"? Czy odbyłeś szkolenie? zdał certyfikaty? Jeśli zdamy je wszystkie, to czy otrzymamy certyfikat ogólny? pod względem trudności odpowiada CSWA? A może wcale?
Zrobiłem kilka szkoleń na temat MyCADlearning, jest to naprawdę proste, to tylko quizy na końcu, które podsumowują ogólnie to, co wyjaśnił kurs. Nie wiem, czy certyfikaty wydane na zakończenie szkolenia są cokolwiek warte, wątpię.
Osobiście nie przyniosło mi to wiele, ale jest na naszej stronie internetowej i jest gwarancją know-how i jest nominatywne, więc w przypadku rezygnacji lub zwolnienia pojadą ze mną.
A jeśli chodzi o poziom trudności? Czy jest to wymierne?
Znalazłem kilka przykładów w sieci, gdzie w zasadzie musisz narysować 3D części, której dostajesz plan. Następnie przypisz mu jakąś zmienną i równanie. oraz odpowiedź, która ma zostać udzielona, w formie pytań wielokrotnego wyboru, w których należy podać wagę części.
Nie jest źle, jeśli opanujesz funkcje, w których chcesz zdać certyfikaty, nie powinno być problemu. Musisz skorzystać z funkcji i udzielić odpowiedzi związanych z pomieszczeniem w krótkim czasie.
Poniżej znajduje się kilka odpowiedzi na pytania dotyczące programu myCADlearning, który jest jednym z wielu modułów w pakiecie myCADservices Premium.
Na temat korzystania z tego modułu, RBE i użytkownik z grupy ONET zeznawali na temat jego użytkowania (problematyczne, korzyści itp.): "Odkąd mamy myCADlearning, uczestniczę w szczegółowych szkoleniach, które pozwalają mi się rozwijać: mam większą wiedzę na temat oprogramowania, jestem bardziej wydajny i szybszy. Baptiste TINSON, sprawozdawca komisji opiniodawczej, ONET Technologies – ONET GROUP" Przeczytaj opinię, klikając tutaj
Dla certyfikatów myCADlearning:
Certyfikaty są uzyskiwane na końcu każdego tematu szkolenia. Wskazują one spędzony czas i uzyskany poziom. Jest to pierwszy europejski sprzedawca SOLIDWORKS z certyfikatem VISIATIV. Grupa szkoli blisko 6000 osób rocznie.
pod względem trudności odpowiada CSWA? A może wcale?
Certyfikat ten nie jest porównywalny z CSWA i nie konkuruje z nim, ale można rozważyć wzięcie udziału w szkoleniach przygotowujących do tego certyfikatu.
Należy pamiętać, że szkolenia myCADlearning są dobrym uzupełnieniem szkolenia podstawowego prowadzonego osobiście. Pozwalają one na pogłębienie wiedzy na temat Solidworks, walidację poprzez regularne testy i korekty.
Osobiście zdałem CSWA, CSWP projekt mechaniczny oraz nawierzchnię CSWP. Powierzchnia jest trochę trudniejsza do przebicia jak na mój gust, ale nic nie do pokonania!
Dla mnie dało mi to coś ekstra podczas rozmów kwalifikacyjnych, ale szczególnie docenia się to za wizerunek biura projektowego.