10-letnie wyzwanie projektowe!

I nie, nie śnisz... Społeczność myCAD obchodzi w tym roku 10-lecie istnienia!! :partying_face:

Niektórzy z Was widzieli, jak społeczność rośnie, ewoluuje, przekształca się, a dziś świętujemy jej 10. rocznicę! Cóż za duma :star2:

Z tej okazji mamy dla Was wiele niespodzianek... Zaczynając oczywiście od emblematycznego wyzwania projektowego! :trophy:

Temat brzmi: " Zaprojektuj trofeum na 10-lecie "

Trofeum, które wygląda jak impreza, historia, ale także solidarność, wzajemna pomoc i profesjonalizm! Stwórz okrągłe, kwadratowe, klasyczne lub futurystyczne trofeum z surowego lub przezroczystego materiału... Puść wodze fantazji swojego projektanta!

Zaprojektuj swój pomysł w SOLIDWORKS lub CATIA i udostępnij go na platformie myCAD!

Jedynym wymogiem jest to, aby Twój projekt zawierał liczbę 10 i wzmiankę myCAD firmy Visiativ.

Masz czas do wieczora 30 kwietnia 2023 roku!

Zwycięski projekt zostanie wydrukowany w 3D i rozdany zwycięzcom :clap:
Specjalne podziękowania dla @Sylk za wspaniałą maskotkę, która będzie obecna przez cały czas trwania wyzwania :slight_smile:

Nagrody:

Wyłonionych zostanie 3 zwycięzców wyzwania, którzy będą mieli możliwość wyboru swojej nagrody spośród:

1. zwycięzca będzie miał prawo do wyboru wybranej przez siebie nagrody, a także 2. zwycięzca. Trzeci zwycięzca otrzyma pozostałą część nagrody. Piękne nagrody, które pozwolą uchwycić wyjątkowe chwile!
A potem, z okazji 10. rocznicy myCAD, bądźmy szaleni! Wszyscy uczestnicy otrzymają upominki myCAD za swój udział! :slight_smile:

Czy jesteś gotowy, aby podjąć 10-letnie wyzwanie?! Weź udział za darmo: 10 Years Challenge - myCAD by visiativ

PS: uważaj na plagiat podczas tworzenia swoich projektów, będziemy uważać na pochodzenie twoich plików :smiling_imp:

Miłego dnia i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla wszystkich :partying_face:
Coralie

7 polubień

Witaj @Coralie ,

Chciałem złożyć plik, ale kiedy integruję zestaw do przeglądania, nie działa

Witam @ac_cobra_427
Musimy nalegać. Jest to błąd, który nie ma tak naprawdę dobrze zidentyfikowanego pochodzenia, ale w pewnym momencie powinien w końcu minąć. Rozchmurz się.

Witaj @Sylk,

Próbowałem wczoraj co najmniej 1/4 godziny...

Kolejny błąd, ale tym razem inny

Tak, doprowadzało mnie to do szału, to było przez wiele godzin po mojej stronie... Jest to dość podobne do starego błędu opublikowanych odpowiedzi, które nie przeszły na Lynkoa.

Wydaje mi się, że zgłoszenia poszły lepiej po opuszczeniu strony, następnie wysłaniu pliku natychmiast po jego ponownym otwarciu, czy nawet poprzez dekodowanie/rozliczenie, a następnie szybkie wysłanie.
Prawdopodobnie jakiś błąd wygasłej sesji.

Cze wszystkim
Patrzymy na to od razu! Przepraszamy za niedogodności... :frowning:

2 polubienia

Cze wszystkim

Przeglądarka 3D wyzwań została poprawiona! Rzeczywiście, to właśnie on stanowił problem... Już teraz możesz dodać swoje propozycje :slight_smile:

10 LAT, naprawdę warto to uczcić!!
Więc może zrobię to tym #challenge (jak za starych dobrych czasów!!)

3 polubienia

Witam @flegendre jak miło widzieć Cię ponownie na forum! :slight_smile: I tak, musimy to uczcić wielkim wyzwaniem :partying_face:

1 polubienie

Witaj @Coralie ,

Z mojej strony błąd jest nadal obecny.

Przyjrzymy się Twojemu @ac_cobra_427 kontu!!

Już zakończyłeś swój projekt! Super szybki będzie twoim następnym pseudonimem!

Po prostu zacząłem się zastanawiać, co mógłbym zaproponować (puf, puf, puf)

Pozdrowienia

@Coralie problem pojawia się, gdy wczytuję zespół w części modelu 3D, którą można wyświetlić za pomocą przeglądarki: *. Po włożeniu mam ten msg
image

Szybko wymyśliłem coś, co uruchomiło wyzwanie :slight_smile:

2 polubienia

@ac_cobra_427

Zawsze miałem problemy z przeglądarką i jeśli dobrze pamiętam, to dlatego, że jest uczulony na Firefoksa.

Między nami, ale nie mów tego@Coralie nie widzę powodu , dla którego wyniki części wyzwania nie miałyby być na forum.
Prostsza = lepsza publiczność od użytkowników forum = lepsza publiczność zewnętrzna (ponieważ lepsza pozycja i indeksowanie w wyszukiwarkach) - najlepsza reklama dla myCAD od Vis

cóż, to właśnie mówię na ten temat

Pozdrowienia

1 polubienie

Tak, wydaje mi się, że w przeszłości były problemy z Firefoksem, ale teraz używam Chrome :innocent:

Witaj @Zozo_mp @ac_cobra_427
Z mojej strony przeglądarka dobrze współpracowała z FF. Z wyjątkiem oprawy, która nie była całostronicowa.
Nie testowałem z żadną inną przeglądarką.

Jeśli chodzi o wyzwanie, to od początku mam ogólny pomysł, po prostu muszę go zrealizować.

Problem pojawił się również podczas publikowania zdjęć podglądowych na mój temat.
Mówiąc dokładniej, i jeśli może to pomóc twórcom, zamieściłem 3 lub 4 rendery obrazów, aby stworzyć mój post z uczestnictwem, bez publikowania modelu, ponieważ w tamtym czasie nie można go było zaprezentować. Przeszli poprawnie. Wiedząc, że opublikowałem je wkrótce po otwarciu posta.
Ale jakiś czas później chciałem usunąć jedno zdjęcie, a potem opublikować inne i tam miałem błędy. Spisałem to do nieprawidłowego formatu lub wymiarów, ale w rzeczywistości nie, ponieważ mogłem je opublikować później.
To właśnie skłania mnie do myślenia, że było to opóźnienie, a zatem historia wygaśnięcia sesji (po stronie pliku cookie lub serwera).
Wiedząc, że witryna Lynkoa działa szczególnie wolno, duży plik, taki jak szablon lub zip, z tym bardziej prawdopodobne jest, że nie zakończy przesyłania przed upływem terminu. Albo że niestabilność witryny uszkadza plik podczas wysyłania i dlatego nie może być przekonwertowany przez serwer.
To trochę tak jak z nami i naszym szczęściem...

1 polubienie

Witaj @Coralie ,

Właśnie testowałem z innym ASM (montaż pracy) i działa, myślę, że musi być problem z moim trofeum :pensive: :expressionless: :pensive: :expressionless: