Miło mi ogłosić powrót krajowego konkursu projektowego Golden Tech 2024! Visiativ i Dassault Systèmes po raz kolejny sponsorują tegoroczny konkurs, którego celem jest promowanie karier przemysłowych. Co roku gromadzi najlepszych kreślarzy SOLIDWORKS
Podczas zawodów Golden Tech dostępne są dla Was 2 konkurencje:
Indywidualny konkurs projektantski trwający 2 godziny
Konkurs twórców w zespołach, podczas całego konkursu, czyli 3 dni na zaprojektowanie i wykonanie swojego dzieła
A w konkursie dla projektantów to Ty decydujesz, co chcesz zrobić! Organizujemy wyzwanie projektowe, aby określić, nad jakim obiektem uczestnicy będą musieli pracować: kask sportowy
Od dziś do 15 grudnia będzie można zaprojektować kask jednego z wymienionych poniżej sportów:
Hokej na lodzie
Baseball (szczególnie dla pałkarza i łapacza)
Narciarstwo alpejskie
Jazda na snowboardzie
Deskorolka
Longboard (longboard)
Wałek
Wyścigi samochodowe (np. NASCAR, Formuła 1)
Sporty saneczkarskie (np. bobsleje, saneczkarstwo, skeleton)
Wspinaczka górska / wspinaczka (zwłaszcza na świeżym powietrzu)
Sporty jaskiniowe lub jaskinie
Jeździectwo
Polo
Hokej na trawie (dla bramkarza)
Piłka wodna (kask z ochronnikami słuchu)
Kajakarstwo, zwłaszcza kajakarstwo górskie
Wyścig wioślarski (w niektórych przypadkach dla sternika)
Skoki spadochronowe i base jumping
Paralotnia
**Uwaga: Każdy uczestnik będzie musiał ogłosić swój wybór w tej rozmowie na forum, aby żaden zestaw słuchawkowy nie został wykonany 2 razy** Nie będziesz też mógł wybrać sportu, który nie jest wymieniony na powyższej liście. Dajcie znać w komentarzach, jaki sport wybraliście!
W tym wyzwaniu chodzi o to, aby odtworzyć, a nie wymyślić kask na nowo. Konkurs wygrają 3 kaski, które najlepiej szanują cechy obiektu
Każdy z 3 zwycięzców otrzyma pakiet sportowy zawierający:
torba sportowa
Czapka z daszkiem
butelka na wodę
Jeśli wyrażą taką wolę, zwycięzcy zostaną zaproszeni do udziału w konkursie na projektanta Golden Tech: pokryjemy koszty podróży i hotelu
Witam, jestem nowy na tym forum i kusi mnie, aby wziąć udział. Wezmę kask LONGBOARD! @Coralie oralie, czy są rzeczy, które należy wiedzieć lub przekazać, aby wziąć udział?