Wyzwanie

Witam 

Mam problem z pobraniem pliku CAD wyzwania Connect 

1 polubienie

Jeśli chodzi o reprezentację 3D na forum, musisz załadować plik stl dla pliku 3d, który można przeglądać, a następnie osobno natives lub STEP dla organizatorów i widocznych tylko dla nich.

Nie martw się, jest nas troje, którzy nie zrozumieli, jak to  zrobić (Wouarfff)

Cdlt powiedział:

PS: Jeszcze raz dziękuję Gregowi, który powiedział mi, jak to zrobić

1 polubienie

Witam, dziękuję za szybką odpowiedź

Ale nie ma nic do zrobienia, to nie działa???

capture.png
1 polubienie

Dziwaczny! Musiałeś zapomnieć zaznaczyć pole z powodu komunikatu o błędzie!

Wygląda to bardziej na problem związany z przelewem:
- albo połączenie PB (niewystarczająca prędkość w stosunku do rozmiaru przesyłanego pliku, serwer odbiorczy trochę przeciążony);
- lub pb o rozmiarze (czy jesteś znacznie poniżej 600MB)

1 polubienie

Koncepcja "Hello @BE"

Zabawa! bo żeby mieć więcej niż 600 MB z solidworks trzeba już o to zadbać, a gdy część ma tylko 40 x40 x80 to trzeba by sporo zaryzykować, żeby dojść do takiej objętości :-) :-)

2 polubienia

@Zozo_mp: to nie rozmiar części decyduje o rozmiarze pliku, ale raczej szczegóły: Właśnie przetestowałem:
- cylinder Ø100 lg 100: pilnik 52kb;
- cylinder Ø100 lg 1000: plik 48kb!

O ile konwersja jest mniej kompaktowa, mamy niespodzianki (miałem problem z PDF-ami 3D).

2 polubienia

@Stefbeno

Dziękuję za rozsądną i trafną uwagę, Stef.

W modelu, który już zamieściłem, miałem powyżej 6 500 kb, więc nadal bardzo daleko od 600 MB

Więc w porządku, jeśli chodzi o wpływ złożoności, za kilka godzin zobaczysz drugi, bardziej złożony model, który opublikuję na konkurs, w którym liczba KB staje się znacząca.
W połowie montażu z 11 częściami jestem już na 305 kb,  co daje mi pewien zapas. Całkowitą wagę podam Wam na końcu.  :-) :-) 

Do Plutarcha

1 polubienie

Nie mogę też umieścić pliku STL; Otrzymuję ten sam komunikat o błędzie.

1 polubienie

Witam

W części pliku CAD 3D należy umieścić natywny plik SW lub CATIA. L

Następnie, w sekcji Pliki do pobrania, musisz umieścić wszystkie elementy (myślę, że spakowany folder jest lepszy) z plikiem natywnym, plikiem stl renderowanym opisem itp.

Witam

@ Clémentine:-)   To nie jest przestrzeń, o której mówią Aliende  i delrue.karyll

Musisz zamieścić post w konkretnym miejscu, aby mieć wizję 3D w obszarze konkursu.

Pozostałe obszary załadunku (są to przestrzenie, o których mówi Clementine) przeznaczone są dla jury i wyświetlania obrazów 2D.

Spójrz na zdjęcie, nadal działa :-)

2018-09-06_14h00_55.jpg

Nie, mówiłem o przestrzeni plików CAD 3D, która umożliwia wyświetlanie 3D w przeglądarce. To właśnie ten obszar najwyraźniej powoduje błędy. Ale nie dla wszystkich, widzę, że niektórym udało się pobrać swój natywny plik, który wyświetla się w przeglądarce 3D.

Witam

Problem został zgłoszony, będziemy Cię informować, gdy tylko zostanie naprawiony w Chrome.

Z góry dziękujemy za zrozumienie,

Chloe

Cześć Chloé

Dla przypomnienia, używam Firefoksa i pobiera się bez pb.

Co więcej, po co narzucać Chrome lub IE6, które są używane tylko do pobierania Firefoksa  :-)  :-)

@Clémentine Ok, mówimy o tym samym! Super!

2 polubienia

Dzięki @Zozo_mp, na FireFox to działa!

1 polubienie