Jak wielu powiedziało, rozpoczęcie pracy z DraftSight jest dość łatwe i uważam, że jestem coraz lepszy. Ale często nadal pojawiają się pytania, których nie wiem, jak rozwiązać za pomocą samouczków i pisemnej pomocy. Lubię co.
Ustanowiłem tabelkę rysunkową, którą ustaliłem w moich standardowych arkuszach prezentacji.
W tym kartuszu chciałbym wprowadzić kilka pól automatycznych;
Data utworzenia, nie mam dostępu do różnych formatów wypełnionych, automatycznie, program daje mi długą wersję z nazwą w języku angielskim i godziną.
Umieściłem pole "nazwa pliku", ale jest ono napisane szarym tłem na odwrocie, co sprawia, że jest dość trudne do odczytania w małym formacie i mniej przyjemne dla oka.
Dziękuję za dwa filmy, które sprawiły, że odkryłem funkcję "zdefiniuj atrybuty bloku" Nadal będę oglądać pierwszy (drugi jest naprawdę długi), ale nic o kolorze tła notatki, gdy wprowadzasz pole.
Nie ma nic obok niego (po lewej), co pozwalałoby na konfigurację koloru tła.
Co dziwniejsze, w notatce, która zawiera tekst i pola, tekst znajduje się na białym tle, a zawartość pól (które również są tekstami automatycznymi) znajduje się na jasnoszarym tle.
Dla dokładniejszego porównania włożyłem mały plik.
W dniu utworzenia wszystkie formaty są zabronione, z wyjątkiem jednego
Aby odpowiedzieć na pytanie, gdzie możemy znaleźć listę poleceń, jest to mniej więcej proste:
"Pomoc" od Drafsight, w indeksie lub wyszukiwaniu wpisz "Referencje zamówień". Wersja listy pojawi się w kolejności alfabetycznej.
Ostrzeżenie: Aby użyć tych poleceń, należy je wpisać wielkimi literami bez akcentów. (Wielkie litery nie są obowiązkowe, unika się mechanicznego stawiania akcentów).
Dla twojej informacji, niektóre polecenia są nieco błędnie przetłumaczone, czasami trzeba trochę spróbować.
Na liście nie znajdują się wszystkie zmienne, w tym przypadku należy użyć starej dokumentacji Autocad LT. Zauważ również (są rzeczy, na które należy zwrócić uwagę), że niektóre zmienne nie są aktywne w darmowej wersji, tj. wydają się działać, ale nie. W wersji płatnej niektóre nie działają.
W przeciwnym razie w katalogu draftsight znajduje się tabela korespondencji (Autocad -> tłumaczenie Drafsight), która grupuje polecenia, ale musisz dobrze znać Autocada, aby się w nim odnaleźć.