Witam
Tworzę balustradę w konstrukcji spawanej i mam słupki, które sięgają do górnej rury
Muszę założyć fazę i działa. Ale mam tę samą część kilka razy (mieszkanie) i SW mówi mi, że muszę utworzyć funkcję fazowania dla każdej części (historia wielu brył)
Czy masz rozwiązanie, aby móc zastosować fazowanie za jednym razem do wszystkich części?
Dziękuję
Cédric powiedział:
Witam
Zamiast tworzyć fazowanie (funkcja fazowania), dlaczego nie umieścić go na powierzchni pierwszej części i nie narysować usuwania materiału (szkic + usunięcie materiału przez wszystkie zastosowane do danych części).
2 polubienia
Witam
jak widać na wydruku ekranu; Twoje kwoty nie są takie same. Jeśli są takie same, możesz zrobić uzupełnienie ciała.
2 polubienia
Witaj @ac_cobra_427 ,
Myślę, że fazowanie zostało wykonane na pierwszym elemencie, a nie na pozostałych.
Rzeczywiście, wykonanie pierwszego utworu w całości (z fazowaniem i ...), a następnie powtórzenie ciała będzie bardzo szybkie.
2 polubienia
Dziękuję za odpowiedzi, ale: Używam konstrukcji spawanych, każdy słupek to profil
Nie mogę zrobić powtórzenia, ponieważ chodzę dookoła i nie ma powtórzenia, które by na to pozwalało poprzez prawidłowe zorientowanie elementów
Pion nie jest częścią zespołu, jest to spawany korpus konstrukcyjny, więc nie mogę go edytować jako takiego, aby usunąć z niego materiał. Sprawdziłoby się to w przypadku zespołu/części
1 polubienie
Osobiście systematycznie przechodzę przez pojedynczą część i podzespół, co pozwala mi uniknąć tego problemu i móc ponownie wykorzystać ilość GC w innym zespole. Dzięki temu oszczędzam czas.
1 polubienie
Witam
Nawet w konstrukcjach spawanych, a tym samym w obiektach wieloobiektowych, można rysować szkice na ścianach elementów i usuwać materiał.
Działa dobrze, robię to bardzo często.
No dobrze, ale każdy pion to ciało, OK?
Usuwam materiał z pierwszego pionu, nie robi tego na wszystkich słupkach
Nie mogę łatwo powtórzyć usuwania, ponieważ nie mam funkcji powtarzania, która pozwala mi obejść GC
cóż, skończyło się na tym, że usunąłem materiał przez zamiatanie, obchodząc balustradę
Najpierw pełna stopa, a następnie żonglujesz liniowymi i okrężnymi powtórzeniami kątów i zmieniasz orientację swojego profilu i wszyscy macie te same profile
Jeśli muszę stworzyć kilka powtórzeń, nie jestem zainteresowany
Tworzę zoptymalizowany model, który posłuży jako podstawa do przyszłych projektów, chodzi o to, aby jak najbardziej zoptymalizować projekt
Gdyby to był jeden projekt, już dawno bym go skończył 
ale znalazłem swoje rozwiązanie (patrz wiadomość powyżej)