Witam
Otóż chciałbym zrobić pudełko z 3 mm Dibonem (dwie blachy aluminiowe o grubości 0,3 mm, które przekładają 2,4 mm polietylenu).
Materiał ten nie może się zginać bez fazowania zgodnie z końcowym kątem. W moim przypadku jest to podstawowe 90°.
Chciałbym więc wiedzieć, jak narysować to tak automatycznie, jak to możliwe, wiedząc, że konieczne są następujące operacje:
--> ustaw rozmiar pudełka (strona wewnętrzna lub zewnętrzna)
- > wykonać fazowania pod kątem 90° na głębokość 2,7 mm na liniach gięcia
- > się zegnieć, aby uformować pudełko (to nie jest najtrudniejsza część....)
Proszę bardzo, mam nadzieję, że jestem odpowiedzialny za moją potrzebę.
Aby przeczytać cię ...
Myślę, że najlepsze dla twojego przypadku to
Twórz usuwanie materiału za pomocą przeciągnięcia po prawej stronie przyszłych zagięć
W ten sposób tworzysz trójkątny profil, który posłuży jako kształt do usunięcia materiału
Od Ciebie zależy, czy stworzysz punkt fiksacji, który utrzyma wewnętrzną linię szkicu fałdy
Wizualnie Twoje fałdy będą miały zewnętrzne promieniowane i wewnętrzne niepromieniowane kąty fałd
więc będziesz musiał stworzyć swoje 3 D oprócz nich z promieniem zewnętrznym i bez promienia wewnętrznego
i twoje spłaszczenie w innej części
@+
1 polubienie
Witam
Ze swojej strony wykonałbym pudełko w 0,3 mm na zewnątrz, następnie wykonałbym ekstrakcję 2,7 mm od wewnątrz , a następnie dostosowałbym fazowania do 45° na poziomie zagięć.
3 polubienia
Czy miałbyś obraz lub plan swoich potrzeb???
1 polubienie
Czy to jest to, czego szukasz???
teste.pdf
1 polubienie
max59
15 Maj 2017 09:15
6
Oto model z 2017 roku, dla tych, którzy nie zrozumieli ;-)
dibond.sldprt powiedział:
1 polubienie