Zmiana ograniczeń między 2 instancjami

Witam

Tabela rodziny została utworzona na podstawie zestawu.
Chciałbym między 2 instancjami, tego stołu rodzinnego, zmieniły się ograniczenia między 2 pokojami.

Pozwoli mi to na to, aby jedna instancja zespołu znajdowała się w pozycji spoczynkowej, a druga w pozycji operacyjnej bez konieczności posiadania boku w tabeli rodziny.

Dziękuję za pomoc.

Przepraszam, nie ma rozwiązania.

Witam

Czy próbowałeś utworzyć 2 odrębne ograniczenia między swoimi 2 pokojami i użyć tabeli rodziny, aby usunąć/aktywować ten, który Cię interesuje, w zależności od konfiguracji?

Witam

Jak mówi Chamade, możesz wstawić komponent 2 razy, a w tabeli rodziny tworzysz instancję z  jednym komponentem i instancję z drugim.

W przeciwnym razie jedną z rzeczy, których regularnie używam, jest złożenie komponentu z wymiarem i powiązanie tego wymiaru z parametrem za pomocą relacji.

Następnie wystarczy wprowadzić ustawienia, aby zmienić położenie zespołu.

S.B

1 polubienie

Dzięki, to dobry pomysł, ale między moją instancją w pozycji spoczynkowej a w pozycji uruchomionej kolejność komponentów w moim drzewie modelu zmienia się.
Więc nie sądzę, że twój pomysł może zadziałać
Co myślisz??

Dzięki s.b, mój kolega zastanawia się nad utworzeniem parametru.

Ograniczeniem jest to, że nie wolno używać oceny.

Próbujemy utworzyć parametr PMH lub PMB i napisać relację, która mówi:
Jeśli parametr to LMP
różnica między kontaktem między płaszczyznami jest równa wymiarowi odniesienia mierzonemu w TDC.

Z tym, że jego przyrosty, a jego dodanie to ocena.

Czy masz sposób, aby uniknąć tego przyrostu?

Bardzo dziękuję za pomoc

Wszystkie części zespołu muszą być ze sobą w kontakcie

jeśli nie  chcesz, aby kawałki się stykały

Musisz tworzyć elementy pośrednie (które później ukryjesz), ale przede wszystkim ich nie usuwać

@+ ;-)

Moje 2 sztuki są zmontowane z wymiarem 0 między płaszczyzną.
Podczas 1. regeneracji uwzględnia on wartość referencyjną TDC.

Ale podczas drugiej regeneracji, odkąd koszt PMH się zmienił, przeliczają i ponownie zwiększają.

Nie wiem, czy mam jasność.
Będę musiał mu powiedzieć, że przestaje kalkulować związek

jeśli twoje pionki stykają się ze sobą

1. muszą być ograniczone (zbieżne) punktem/powierzchnią;  punkt/dekret; Zatrzymaj/Twarz; głowa/głowa; aresztowany/aresztowany; kropka/kropka itp...... a nie z szansami
  2. lub wiążesz wymiarami za pośrednictwem punktu początkowego zespołu, mocując pierwszą ułożoną część

@+ ;-)

PS: rób zrzuty ekranu, aby dobrze zrozumieć

Nie wiem, czy to niewiele pomogło, ale oto w zasadzie to, czego szukamy.
Po lewej stronie znajduje się TDC z oceną A równą wartości.

W PMB kurs A staje się równy 0 i znajduje się między czerwoną monetą a zieloną monetą.

Wiedząc, że czerwony pionek jest stałym elementem, który się nie porusza.

Dziękuję :)

pmh_et_pmb.png

Nie rozumiem, dlaczego nie chcesz odłożyć rzeczy na bok, ale musisz mieć swoje powody.

Jeśli podsumuję, mierzysz odległość między płaszczyzną a pomieszczeniem, a następnie wpisujesz tę odległość w pozycjonowaniu płaszczyzny.

Tak więc, gdy pomiar się zmienia, pozycjonowanie również, to tak, jakbyś robił d1=k1+5, z każdą regeneracją szanse rosną o 5.

Czy masz prawo umieszczać zmienną boolowską w relacjach takich jak ta:

action = NIE (lub TAK)

if action=nie

d1=0

inaczej

d1=100 (zakładając, że 100 to położenie płaszczyzny po uruchomieniu mechanizmu)

endif (jedynie)

Przekaz krzyżowy:

Czy zielony pionek jest dołączony do czarnego?

Tak, nie mam prawa tego odkładać na bok, zbyt duży błąd, jeśli to nowa osoba przejmuje projekt.

Tak, mogę skorzystać z relacji, o której mi mówisz.
Chcielibyśmy jednak zauważyć, że D1 = "ocena A w PMH".

Z tym, że jego chodzenie przy 1. regeneracji, ale przy 2. wejrzaniu, że ocena A się przesuwa, to już nie działa.

Czy mam jasność?

Nie, tylko czerwona część jest unieruchomiona.
Zielona moneta wsuwa się w czarną monetę

Za pomocą swojego diagramu mocujesz zielony element na czarnym i

ograniczenie na czerwonej części, ponieważ jest to jedyna część, która jest zamocowana w punkcie początkowym zespołu , ponieważ wymiar jest zawsze równy A

@+

dziękuję GT22, ale to tak naprawdę nie jest jego.

Próbowałem przeprojektować coś prostszego.

Czerwony i stały element.

W PMH część znajduje się w płaszczyźnie/płaszczyźnie naprężenia na dolnej powierzchni czerwonej części. Ocena jest oceną referencyjną. (wynik montażu, do którego nie można wprowadzić ręcznie).

W PMB musimy upewnić się, że ograniczenie płaszczyzna/płaszczyzna znosi się i styka się z płaszczyzną^/płaszczyzną na górze. (w razie potrzeby, a zwłaszcza jeśli to możliwe, możemy użyć numeru referencyjnego)

Powiedz mi, czy teraz jest jaśniej.

Dziękuję

pmh_et_pmb_2.png

@gt22, dlatego pytam, czy zielony pionek jest niezmienny w porównaniu z czarnym.

Ponieważ w takim przypadku pozycja zieleni w stosunku do czerni to czerwień A+ep.

W przeciwnym razie, do przesyłania plików, czasami robię notatki montażowe, w których zapisujesz ważne informacje.

1 polubienie

Dla mnie nie jest to zbyt jasne 

1. Mówisz, że zielony pionek jest narzucony na, co oznacza, że już się nie ruszy
  2. A więc zielono-solidarność
  3. Teraz, jeśli zielony i =1 
  4. Mogą bez problemu mutować wzdłuż kursu między czarnym a czerwonym i zielonym i czerwonym z osiową koincydencją
  5. oraz czy czerwona część jest unieruchomiona i ograniczona przez początek układu współrzędnych podstawy zespołu
  6. @+

W rzeczywistości chcesz, aby A aktualizował się, jeśli rozwiniesz zestaw, prawda?

Jeśli, na przykład, wykonujesz szkic w swoim złożeniu, który spoczywa na powierzchniach różnych części, możesz uzyskać wymiary (odniesienie) x = otwór elementu/zielony element i y = grubość czerwonej części.

Stamtąd A = x-y, które ponownie wstrzykujesz do swoich relacji za pomocą metody Boole'a zaproponowanej przez s.b

Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jest to co najmniej tak samo ryzykowne, jak ręczne wprowadzanie oceny.

Powszechnie używamy podwójnych części.

Będą one wyświetlane w pierwszym lub drugim wystąpieniu.

- pierwsza instancja z bierką w pozycji A

- druga instancja z drugą (identyczną) figurą w pozycji B

1 polubienie