Zmiana formatu nie jest możliwa

Witam

Klient, który będzie się nazywał CP, przesłał mi swoje modele i mapy bazowe.

W SW15, gdy tworzę plan (nowy dokument, plan), a następnie próbuję zmienić format (kliknij musisz/właściwości/przeglądaj), oprogramowanie nie rozpoznaje map bazowych (komunikat: "Nie można odnaleźć mapy bazowej").

Próbowałem ponownie zapisać mapy bazowe z szablonu, nic to nie zmienia.

Jeśli rozpocznę rysowanie z szablonem innego klienta, będzie on działał do momentu wstawienia mapy bazowej z tego klienta CP i od tego momentu nie mogę zmienić, która mapa bazowa jest wywoływana (niezależnie od tego, czy jest to ten klient, czy inny).

Czy masz jakieś leady?

Witam, czy jesteś pewien formatu map bazowych???

Cdt

Myślę, jak możemy to zweryfikować?

- Jak już mówiłem, próbowałem ponownie zapisać mapy bazowe z szablonu (drwdot)
- doświadczenie, które również przeżyłem:
Zaczynam od formatu, który działa, wstawiam mapę tła mojego klienta, działa, próbuję zmienić ponownie, to już nie działa

Cześć Stef

Spójrz w ustawieniach ogólnych, gdzie znajduje się Twój (drwdot), podczas gdy dla Twojego klienta jest on domyślnie uwzględniony w załączonym szablonie.

Przeszukaj ze swoim eksploratorem wszystkie swoje (drwdot) na swoim lub wszystkie swoje DD, ponieważ SW nie radził sobie zbyt dobrze z oceną do 2015 roku, a jeśli miałeś jednocześnie kilka wersji SW na tym samym poście, zawsze kończy się to nadepnięciem sobie na odcisk.

Zobacz, gdzie on cię ratuje (drwdot), a będziesz wiedział, gdzie jest PB.

Kiedy zmieniam wersje, zawsze robię kopię zapasową (SWsettings), jest bezpieczniej. :-)

Pozdrowienia

1 polubienie

Ok, za każdym razem, gdy umieszczasz tło, zmienia ono ścieżkę dostępu, więc jeśli chcesz ponownie zmienić tło, cóż, normalnie nie może znaleźć innych, musisz wrócić i ich poszukać. spróbuj zobaczyć ideę @Zozo, myślę, że już po tym będziesz wiedział trochę więcej

Pozdrowienia

G.

Przepraszam chłopaki, to nie jest problem ze ścieżką, dobrze znajduje plik, ale kiedy sprawdzam, nie chce go załadować.
To, co mnie kręci, to fakt, że jest to specyficzne dla tego klienta.

Kiedy ponownie wczytujesz lub zmieniasz mapę bazową, zawsze postępuję w ten sposób i nie martw się (słynna metoda 2-etapowa ): 

Kliknij prawym przyciskiem myszy / Właściwość Arkusz

Wybieram mapę bazową z listy (nawet jeśli rozmiar jest taki sam jak plik PRT, musisz go zaznaczyć na liście), a następnie OK

Kliknij prawym przyciskiem myszy / Właściwość Arkusz

kliknij przycisk "Załaduj ponownie", a następnie odpowiedz na pytania (zablokuj, usuń zmienione elementy itp.)

Chyba nie możesz dać pliku do testu?

Ponieważ pozwoliłoby ci to sprawdzić, czy pochodzi już z twojego domu.

Próbowałem na kilku maszynach, ale jest to pomysł, aby przymierzyć na maszynie zewnętrznej.
Staram się je zanonimizować.

Z Twoich słów już wiesz, że być może to Twój klient odnotował błąd w swoim pliku...

Poproś go o inną wersję, jeśli to możliwe! Sprawdź, czy jego plik nie jest uszkodzony!

Cdt

Rzeczywiście, ale nie jest tak łatwo zdobyć pliki. I chciałbym wiedzieć dlaczego.

Zrobiłem anonimową wersję drwdot i slddrt. STARY plik to plik, który był używany wcześniej (i który nadal działa dobrze). Umieściłem tylko format A3, ale mam całą serię (od A4 do A0)...

pb_fond_de_plan.zip

Przepraszam, ale zrobiłem test, zostawiając nowe pliki w folderze pobierania i zadziałało... Udało mi się bez problemu zmieniać, zmieniać, zmieniać tło...

Plik został dostarczony, nie wiemy, co utknęło. Zobaczymy, czy problem wystąpi ponownie w następnym przypadku.

Istnieje 2-etapowa metoda ponownego załadowania mapy bazowej, która działa za każdym razem, gdy...

(Już to wyjaśniałem w innych tematach)

Być może w takim przypadku miałoby to zastosowanie