Zmiana języka w solidworks

Cze wszystkim

Jednym z problemów, które napotkałem w Solidworks, jest:
Jeśli ktoś utworzy część z Solidworks skonfigurowaną w jednym języku (np. francuskim) i wyśle  ją do innego użytkownika, który chce edytować tę część za pomocą Solidworks skonfigurowanego w innym języku (np. angielskim)
Ale odkrywa, że nazwy w drzewie nie tłumaczą się automatycznie, na przykład: funkcja leave nie przekłada się na filet ... itd., wszystkie imiona pozostają w języku francuskim!!
Czy jest ktoś, kto znalazł rozwiązanie?

Dziękuję

1 polubienie

W Opcjach możesz zmienić menu na angielskie, ale to wszystko.

Terminy zawarte w danym języku pozostają w tym języku. (Funkcje, esqyuisses, płaszczyzny,...=

3 polubienia
wydaje mi się, że Alain ma rację. Nie można zmienić języka w drzewie tworzenia.
1 polubienie
Ale ponieważ możemy zmienić nazwę wszystkiego w drzewie, możesz umieścić tłumaczenie za nazwą funkcji francuskiej

Witam

Dostępny jest samouczek "zmiany języka"

Cdt

Fred

1 polubienie

Witam

Zmiana języków jest bardzo łatwa, zobacz ten bardzo dobry samouczek od @Bart:

http://www.lynkoa.com/tutos/solidworks/changer-la-langue-de-solidworks

2 polubienia

Witam

Czy nie ma rozwiązania dla drzewa tworzenia...

Otrzymałem plik, a drzewo jest w języku chińskim :-(

Nie martw się, gdy jest w języku angielskim, ale tutaj muszę powiedzieć, że jest to znacznie trudniejsze do przetłumaczenia.

Z góry dziękuję za pomoc

Dziękuję za reklamę samouczka ^^

Nawiasem mówiąc, zmiana języka w oryginalnym drzewie tworzenia nie jest możliwa.

Albo zmieniasz nazwy funkcji jedna po drugiej, albo pracujesz w oryginalnym języku nagrywania.

Otóż to =)

1 polubienie

Witam

Potwierdzam to, co mówi Bartek. Ponadto ta operacja wydaje mi się logiczna, ponieważ każdy może zmienić nazwy funkcji i szkiców według własnego uznania. Więc przy zmianie języka, jeśli nastąpiło automatyczne przetwarzanie, mogę sobie wyobrazić boxon (kiedy już widzisz tryb samolotowy tłumaczenia zamiast trybu planowania, to jest przerażające).

1 polubienie