Mam mały problem z numerami części " BOM/bąbelkami ". Czy możecie mi wyjaśnić, co zrobić, jeśli chcę ponownie przypisać nowy numer części, a jest on powiązany z zestawieniem komponentów i odnośnikiem? Szukam od wczoraj ale nie rozumiem manipulacji. A tymczasem życzę Wam miłego weekendu.
Podczas MEP wstawiasz nomenklaturę, klikając żądany widok od przodu. A także kliknij prawym przyciskiem myszy widok i dodaj link do nomenklatury. Zrobię dla Ciebie zrzut ekranu, gdy tylko mój komputer będzie dostępny. Zobacz również to=>2021 SolidWorks – Przegląd bąbelków
Witam Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że znam podstawową zasadę i robię to, co ty. Mój problem pojawia się, gdy zaczynam zmieniać balony lub przewodniki i oznaczenia mojej nomenklatury. Wydaje mi się, że coś mi umknęło, stąd moje pytanie: Czy mogę przypisać nowy numer do mojej nomenklatury? Nie zawsze mam związek między liczbą (bąbelkiem) a liczbą (nomenklaturą). Wydaje mi się również, że gdy tworzona jest nowa część, przypisywany jest jej numer części. Czy można to zmienić?
Witaj jeanartemis, Ok, no cóż, lepiej nie modyfikować balonu ręcznie, bo traci on swoje powiązania z nomenklaturą. Jeśli chodzi o tworzenie zestawienia materiałów z nowym układem współrzędnych, to nie jest to w mojej dziedzinie... Bo nie musiałem. … Ciąg dalszy nastąpi, powodzenia. @+. AR.
Biorąc pod uwagę odpowiedzi od A_R i Silver_Surfer zmieniłem " numer artykułu " na " odniesienie do komponentu " dla każdego balonu i wszystko wróciło do normy. Używam Solidworks od 1999 roku i dopiero teraz zdaję sobie z tego sprawę (dzięki Wam). Cały czas się uczymy. (Mam 63 lata...)