Witam, W solidworks 2021 wykonałem wyciągnięcie szkicu A, które chciałbym zmienić, to znaczy, że to samo wyciągnięcie jest wykonane ze szkicu B. Czy jest to możliwe, czy muszę utworzyć drugie wyciągnięcie?
Witam
Czy możesz zamieścić dla nas kilka zdjęć, aby było to bardziej znaczące?
Witam
Dodałem obrazy. Moje wyciągnięcie "Kołnierz" jest oparte na szkicu "Kołnierz 1" i chciałbym go zmienić na oparty na "Szkicu 34". W edycji funkcji nie mam takiej możliwości. Obszar "wybrane kontury" nic nie daje.
arbre.jpg
fonction_extrusion.jpg
Jeśli szkic "kołnierz 1" nie jest już potrzebny, można anulować to wyprowadzenie, edytować jego plan i dopasować go do szkicu "szkic 34", edytować szkic "panna młoda1", przekonwertować "szkic 34".
Osobiście stworzę nowego szefa, a następnie przeprzypiszę relacje podrzędne ;)
Dziękuję
Wnioskuję, że nie można bezpośrednio przypisać nowego szkicu do wyciągnięcia. Jednak ta metoda pozwala nie zniszczyć oryginalnego wytłoczenia, co w niektórych przypadkach może być problematyczne (inne funkcje, które na nim polegają itp.).
Dziękuję za pomoc
Witam
Nie, nie ma takiej możliwości. W tym przypadku rozwiązaniem jest wyciągnięcie osobno (poprzez usunięcie zaznaczenia opcji scalania) każdego szkicu i utworzenie tylu konfiguracji, ile jest różnych wyciągnięć. Następnie aktywujesz ten, który chcesz.