Zmiana z opcji "konstrukcja hybrydowa" na "normalna konstrukcja"

Witam

Ostatnio zdecydowałem się przestawić na normalny design w CATIA.

Z drugiej strony, wszystkie korpusy części zespołów, które wykonałem w przeszłości, stały się żółte. W ten sposób CATIA pokazuje tryb tworzenia chgt.

Poza tym szczegółem wizualnym, czy może to powodować problemy, gdy ponownie wykorzystuję wszystkie części, które zrobiłem przed zmianą tej opcji "hybrydowej" na "normalną"?

Innymi słowy, mam nadzieję, że ta zmiana nie będzie mi zbytnio przeszkadzać w ponownym wykorzystaniu wszystkich modeli, które stworzyłem przed tym chgt.

Z góry dziękuję za radę

Witam

Dla przypomnienia, identyfikacja trybu projektowania normalnych nadwozi hybrydowych.

Nie ma PB do pracy z częściami hybrydowymi i niehybrydowymi w złożeniu.

Nie polecam mieszania trybu hybrydowego i normalnego w tym samym CATPart.

Część zaprojektowana w trybie hybrydowym: Nawet  jeśli możesz modyfikować lub kontynuować projekt w trybie normalnym w nadwoziu hybrydowym, nie polecam mieszania trybu hybrydowego i normalnego w tym samym korpusie

Preferowane jest aktywowanie trybu hybrydowego w celu modyfikacji bryły hybrydowej (należy pamiętać, że opcja pozostaje aktywna, należy pamiętać o jej odznaczeniu przed utworzeniem lub modyfikacją normalnej części).

2 polubienia

Dziękuję Franck za odpowiedź. Nadal wyjaśnia kwestie, które były dla mnie niejasne.

Do zobaczenia wkrótce