Forum zmieniło się w ostatnim czasie,
Ten poprzedni zasługiwał na wiele poprawek,
A teraz, z nowym, myślę, że jest jeszcze jeden...
Zamieśćmy tutaj nasze uwagi, może zostaną wysłuchane.
Niech ciemna strona będzie z tobą...
Forum zmieniło się w ostatnim czasie,
Ten poprzedni zasługiwał na wiele poprawek,
A teraz, z nowym, myślę, że jest jeszcze jeden...
Zamieśćmy tutaj nasze uwagi, może zostaną wysłuchane.
Niech ciemna strona będzie z tobą...
- Kategorie pytania nie pojawiają się już, gdy na stronie "Pytania" znajdują się wszystkie pytania.
- Podczas czytania pytania nazwisko autora jest obcięte, nieczytelne (podczas gdy on ma miejsce na wyświetlenie go w całości, jak na stronie "Pytanie").
- Należy dodać link, aby przejść bezpośrednio do ostatniej odpowiedzi na pytanie (podstawowa funkcja wszystkich forów), zamiast być zmuszonym do wyświetlenia pytania, następnie przejść do ostatniej strony, a następnie przejść na sam dół strony...
- Na stronie "Pytania" należy ustawić inny esej sortujący (i ustawić go jako domyślny, jeśli to możliwe): Ostatnia odpowiedź "i" Ostatnie zadane pytanie (funkcja istniejąca również na innych forach)
Aby umożliwić najnowsze interwencje na forum (niezależnie od tego, czy są to odpowiedzi, czy nie).
Zamiast tego jesteśmy zmuszeni wyświetlać najpierw ostatnie pytania, a potem ostatnie odpowiedzi, co jest bardzo, bardzo denerwujące i jest stratą czasu dla użytkowników.
o dziwo, to pytanie ma kategorie, które pojawiają się na stronie "Pytanie", dziwne...
Witam
Dziękujemy za opinię.
1. Zgłosiłem kategorie, to rzeczywiście błąd.
2. Nie rozumiem, o co chodzi dla sprawców? Czy nie jest obcięty po mojej stronie?
3. Możliwa ewolucja, wskażę link do ostatniej odpowiedzi
4. Czy kilku członków zgadza się co do tego punktu? Wolisz domyślnie wyświetlać najnowsze odpowiedzi, a nie ostatnie pytania?
Dziękuję
dla pkt 4. To raczej mieszanka "ostatnie pytanie / ostatnia odpowiedź"
Można by to raczej nazwać "ostatnią aktywnością"
Punkt 2. Zobacz zrzut ekranu
Witam
Na 3 i 4 zgadzam się w 200%. Na https://www.developpez.com/ przycisk pozwala nawet przejść do pierwszego nieprzeczytanego pytania. Najlepsze ;-)
Masz nawet dostęp do kilku stron u góry każdej strony. Pozwala to uniknąć bolesnego przewijania do dołu strony.
Sortowanie działa gorzej niż w poprzedniej wersji. Po uruchomieniu przeglądarki (Firefox 57) i strony http://www.lynkoa.com/questions. Znajduję się z domyślnym sortowaniem (Ostatnie +), a pytania są sprzed kilku dni.
Jeśli otworzę jeden z moich wpisów i kliknę na forum, pojawią się nowe pytania, a następnie...
O tak, zapomniałem o "przyciskach strony" niedostępnych na górze!
Witam
Jeśli chodzi o punkt 1, niech tak będzie.
Dla punktu 2, nie jest on obcinany w domu i to na 4 komputerach, patrz załączony obrazek.
W przypadku punktu 3 bezpośredni link do ostatniej odpowiedzi byłby rzeczywiście plusem.
Jeśli chodzi o punkt 4, jeśli wszyscy domyślnie umieszczają najnowsze odpowiedzi, to ostatnie pytania mogą często nie mieć odpowiedzi, ponieważ nie pojawiają się, ponieważ domyślnie nie mają jeszcze odpowiedzi, uważam, że jest to trochę odwrotnie niż działa forum oparte na wzajemnej pomocy. Ze swojej strony wolę subskrybować pytania, na które myślę, że mogę wnieść swój wkład, i domyślnie zachować bieżące ustawienie.
Pozdrowienia
Witam wszystkich, zamierzam zrobić mój śmiałek... przed weekendem, ale stwierdzam, że od czasu aktualizacji Lynkoa jest dużo (za dużo!?) czerwieni jak na mój gust i dlatego uważam, że jest mniej wyraźna niż wcześniej. poza tym mam spore problemy ze śledzeniem moich wpisów...
Czy tylko ja tak myślę? Jeśli tak, to ok, wyjście jest tędy! W przeciwnym razie dziękuję za zgłoszenie!! :)
I inne rzeczy, które właśnie zauważyłem, dla każdej odpowiedzi mam 3 powiadomienia na e-mail.
Powinniśmy wprowadzić zasady powiadamiania, aby mieć tylko jeden e-mail.
Otrzymuję:
"Nick na forum" masz nową odpowiedź...
"Lynkoa" odpowiedź została opublikowana na Lynkoa
"Lynkoa" dodano odpowiedź na pytanie...
Inna sprawa, gdy jesteś na stronie "Powiadomienia"
Potrzebowalibyśmy linku/przycisku, aby powrócić na forum.
ok za wszystkie uwagi
współtwórcy tygodnia są nadal zablokowani na nowej stronie, już powiedział X razy ;-(
x wysyłanie e-maili z tą samą odpowiedzią na zadane pytanie
Podobne treści już nie działają?
Prawdą jest, że istnieje bezpośredni link do odpowiedzi lub pytania będzie niezaprzeczalny +
problem ze znalezieniem samouczka
i duże wrażenie opóźnienia podczas walidacji odpowiedzi
@+ ;-)
@ remrem , gdy wpiszesz "Sortowanie działa gorzej niż w poprzedniej wersji. Po uruchomieniu przeglądarki (Firefox 57) i strony http://www.lynkoa.com/questions. Znajduję się z domyślnym sortowaniem (Ostatnie +), a pytania są sprzed kilku dni."Czy jesteś pewien, że nie jest to związane z twoimi ustawieniami Firefoksa, mam tę samą wersję co ty na 4 komputerach i nigdy nie miałem tego problemu.
Do olivier42, czy dokonałeś ustawień w swoim profilu:
Pozdrowienia
Tak, sprawdziłem ustawienie notif,
Ale może tak, że jeśli utworzysz temat, zostaniesz automatycznie zapisany, ale wtedy będziesz potrzebować reguły, aby wysłać tylko jedną wiadomość e-mail.
Ale to nie wyjaśnia, dlaczego dostaję 3 z nich!
Ze starym forum nie miałem tego problemu.
O tak, nowy punkt:
Kiedy publikujemy odpowiedź, wracamy do strony 1 pytania, musimy odesłać nas z powrotem na stronę, na której znajduje się odpowiedź, którą właśnie zamieściliśmy.
Faktem jest, że strona z baranem jest dziś po południu trudna ;-(
Jeszcze jedno:
W formularzu do utworzenia nowego pytania musisz ograniczyć liczbę znaków (wyświetlić licznik dla użytkownika?) i dodać tekst, który wyjaśnia, że musi zadać swoje pytanie w krótki sposób, ponieważ jest to tylko tytuł.
I że będzie mógł napisać swoje długie pytanie w następnym polu tekstowym!!
Witam
Sortowanie działa, jeśli przejdę na stronę główną, a następnie na forum.
Z drugiej strony, jeśli używam zakładki, aby przejść do forum, sortowanie jest nieaktualne.
Witam
@ remrem, nawet jeśli zrobię to w ten sposób nie mam problemu, z drugiej strony w ustawieniach Firefoksa nigdy nie zachowuję historii:
Może...
Pozdrowienia
Kolejny punkt:
Brak daty i godziny i nie są one wyświetlane w oryginalnym pytaniu.