Mam do czynienia z dużymi plikami części zbiorczo z dodatkami właściwości. Widziałem, że z właściwościami partii zostało to zrobione dobrze, ale nie mogę znaleźć sposobu na zbiorczą zmianę jednostek. Czy jest to możliwe za pośrednictwem właściwości usługi Batch? Jeśli nie, jakiego narzędzia powinienem użyć?
Witam Nie do końca rozumiem Twój opis potrzeby " dużych masowych plików dokumentów"??? oraz " jak masowo zmieniać jednostki ". Czy mógłbyś to rozwinąć.
@Le_Bidule : Dla wyjaśnienia mam foldery według kategorii/typów części. Chciałbym przetworzyć te pliki tak, aby miało to wpływ na wszystkie pomieszczenia w środku (przetwarzanie masowe) A pożądanym traktowaniem byłaby zmiana jednostek we właściwości dokumentu.
@sbadenis : Dziękuję za odpowiedź . Już testowałem CopyOptions. Integracji, której jeszcze nie znałem. Wygląda na ogromny i potężny.
Przetestowałem CopyOptions, który działa, ale nie w 100%. Pozwól, że wyjaśnię... Poniżej przedstawiono opcje jednostek dla pliku szablonu, który chcę skopiować do innych plików :
Tak więc " Jednostki bazowe ", " Długość podwójnego wymiaru " pozostaje w " cm " zamiast " mm ", a w " Właściwościach masy/przekroju " " długość " pozostaje w " mm " zamiast " cm "
Przyjrzałem się INTEGRACJI i zmianie standardu projektowania w taki sposób, że dotyczy to tylko rysunków. Wymaga to pliku *.sldstd. W jaki sposób można wygenerować ten plik i czy ma on zastosowanie do plików PART i/lub ASSEMBLY?
Dla copyOption jest to dziwne, może @fmarchand nam powie, czy jest to normalne zachowanie, czy też wszystkie opcje powinny zostać skopiowane, ale jest mały błąd.
Właśnie zrobiłem próbę z copyoptions i działa dobrze. Jednostki podstawowe i masa/przekrój również. Pracuję na oprogramowaniu SW 2022 SP5 i mycadtools 2022 SP2
@Le_Bidule : Próbowaliśmy jeszcze kilka razy, na różnych pozycjach i zawsze ten sam problem. Jesteśmy w tych samych wersjach co Ty... Dziwny.
@sbadenis : Przeszliśmy na INTEGRACJĘ, która pozwala nam na realizację większej liczby funkcji. Nie przeszliśmy przez standard ubierania się Load a, ponieważ nie działał. Oto, co zrobiliśmy:
Zasadniczo w kroku 1 przełączamy jednostki w tryb NIESTANDARDOWY W kroku 2 modyfikujemy jednostki pole po polu i krok 3 dodaliśmy 2 właściwości niestandardowe
Poniżej znajduje się link, który pozwolił nam zrozumieć aktualizację jednostek z kodami odpowiadającymi możliwym wyborom:
A także dokument, który zainspirował nas do powstania naszych funkcji INTEGRACJI:
Zrobiłem małe makro, aby zmienić jednostki pliku (poprzez nagrywanie makr). Powinieneś być w stanie stworzyć własne makro i uruchomić je wsadowo za pomocą narzędzia visiativ.
Tak, dzięki integracji możliwe jest uruchomienie makra w różnych trybach. Ale jeśli działa ze zmianą opcji, czego więcej możesz chcieć. Makro nie będzie szybsze niż integracja, ponieważ również korzysta z interfejsów API, podobnie jak makra (zmienia się tylko język, Vba dla makr i inne dla integracji) I tak, integracja jest bardzo potężna, można z nią zrobić wiele rzeczy, a kiedy nie mogę zrobić tego, co chcę, tworzę małe makro, które uruchamiam z integracją do przetwarzania wsadowego.
Nie otrzymaliśmy żadnej informacji zwrotnej na temat problemu z CopyOptions i opcją " Długość podwójnego cudzysłowu". Dodatkowo zrobiłem test na swojej stronie i nie udało mi się odtworzyć problemu...
Czy masz przykładowy plik, który możesz nam dostarczyć?
Witaj @froussel : Mam też makro, które to robi. Zamierzam również przetestować za pośrednictwem usługi Batch lub integracji. Uruchomienie kilku makr z rzędu może być interesujące
Witaj @fmarchand , Poniżej znajdują się ustawienia mojego CopyOptions, a także 2 pliki, szablon i plik do przetworzenia.
Witam @sbadenis Dzięki integracji udało nam się zmienić jednostki i dodać właściwości. Nie możemy jednak uzyskać wszystkich konfiguracji do przebudowy, tak abyśmy mieli na przykład zaktualizowane wszystkie wartości masy dla wszystkich konfiguracji. Oto, co otrzymujemy po przetworzeniu integracji:
Na razie nigdy nie testowałem tej części przebudowy konfiguracji za pomocą integracji. Możesz przetestować to makro, uruchamiając je z poziomu integracji. Chyba że znajdziesz inne rozwiązanie lub dlaczego to nie działa w integracji. Włącz wszystkie pliki configs.swp (33,5 KB)