Witam
Szukam życzliwej duszy do pomocy w wykonaniu programu do zmiany konfiguracji na rysunku. Pozwól, że wyjaśnię.
Mam pokój z kilkoma konfiguracjami, muszę zrobić plan dla każdej konfiguracji (czyli inny arkusz dla każdej konfiguracji). Mam już makro do kopiowania/wklejania arkuszy oraz makro do zmiany nazw arkuszy (taka sama nazwa jak nazwa konfiguracji). Teraz szukam kodu, aby przejść przez każdy arkusz i zmienić konfigurację odniesienia rysunku zgodnie z nazwą mojego arkusza lub bezpośrednio zgodnie z nazwą mojej konfiguracji.
Znalazłem makro na stosie kodu, ale robi wszystko (kopiuj/wklej, zmienia nazwy i zmienia konfigurację), próbowałem je zmodyfikować tak, aby po prostu zmieniało konfigurację. Więc to działa, ale tylko na ostatnim arkuszu. Nie mogę się zakręcić na liściach. Dodatkowo chcę, aby 3 kroki były niezależne, stąd mój problem.
Ktoś ma pomysł?
Makro stosu kodu:
Koniec edycji kodu:
Sub CopySheet (rysuj jako SldWorks.DrawingDoc, arkusz jako SldWorks.sheet, SheetName jako ciąg)
Przyciemnij swNewSheet jako SldWorks.sheet
Ustaw swNewSheet = draw.sheet(draw. GetSheetNames()(rysuj. GetSheetCount() - 1))
Dim vViews jako wariant
vViews = swNewSheet.GetViews
Ustaw swDraw = swApp.ActiveDoc
Dim vSheetNames As Variant
vSheetNames = swDraw.GetSheetNames
Dim i As Liczba całkowita
Sun j jako liczba całkowita
Dla j = 0 TB UBound(vSheetNames)
Dla i = 0 TB UBound(vViews)
Dim swView As SldWorks.View
Ustaw swView = vViews(i)
swView.ReferencedConfiguration = NazwaArkusza