Zmienianie koloru pomieszczenia w inteligentnych właściwościach

Cze wszystkim

Chciałem wiedzieć, czy można umieścić pokój w innym kolorze w zależności od tego, co wpiszesz w inteligentnych właściwościach.

Pozwól, że wyjaśnię, powiedzmy, że w inteligentnych właściwościach mam rozwijaną listę z różnymi kolorami farb mojej firmy. Wybierając jeden z tych kolorów, chciałbym, aby automatycznie pomalował mój kawałek na żądany kolor.

Z góry dziękuję.

Myślę, że możliwe, jeśli przejdziesz przez montaż, w przeciwnym razie twoja część będzie zmieniać kolor za każdym razem we wszystkich miejscach, w których jest używana, chyba że przejdziesz przez stany wyświetlania, ale wcale nie stabilne jak na mój gust

Witam

Dlaczego nie zarządzać tym za pomocą konfiguracji za pomocą pliku Excel...

O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe, ale może można to zrobić na odwrót, istnieje narzędzie do tworzenia wykresów kolorów, które pozwala wybrać kolor z palety RAL lub kartę kolorów pantaone według własnego uznania, a nawet stworzyć listę z wybranymi kolorami, to myślę, że z pomocą społeczności lub nawet infolinii, tworząc zgłoszenie, powinieneś być w stanie to zrobić Pobierz właściwość w oknie SmartProperties, a następnie na rysunku.

Jeśli za pomocą makra jesteś w stanie zmienić kolor swojego pokoju , jest to wykonalne.

Z typami właściwości 

"Lista rozwijana"

wtedy

"Warunkowy"

wtedy

"Wykonać"

To jest wykonalne.